Husk vinterdekk i høstferiefjellet

veier

Snøen har gjort sitt inntog i fjellet. – Skal du på høstferie på fjellet er det lurt å legge om til vinterdekk. Holder du deg i lavlandet, la sommerdekkene være på, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

De nærmeste ukene er det høstferie og mange legger turen til fjells. Da gjelder det å forberede bilen på at det kan bli vinterføre.

– Skal du opp i høyden er det sannsynlig at det blir hvit nedbør. Da må vinterdekkene på bilen for at du skal komme deg vel frem, og tilbake, mener Sødal.

Les også:  Ulovlig ATV-bruk under jakt skal stoppes

Mang en høstferie-turist har blitt overrasket av snøvær med sommerdekk på bilen. Da er man dessverre låst fra å komme seg avgårde.

– Sommerdekk på vinterføre duger ikke, og kan føre til trafikkfarlige situasjoner for både deg og andre på veien, sier Nils Sødal.

For de som ikke skal på fjellet eller være hjemme i vinterferien er det ikke nødvendig å legge om til vinterdekk ennå.

Les også:  Refleks redder hundeliv

– Vinterdekk er langt dårligere enn sommerdekk på våte veier i plussgrader. Så behold sommerdekkene på en stund til om du ikke skal til fjells, rådgir Sødal.

Bremselengden blir betydelig lenger om du har vinterdekk på bilen i plussgrader og regn. Det kan også øke faren for vannplaning. Da er det langt viktigere med gode sommerdekk som drenerer vannet godt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.