Husk leveringsfrist for skattemeldingen

skattemelding

Er du i rute med skattemeldingen? Siste frist for å levere skattemeldingen er torsdag 30. april. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige.

9 av 10 har åpnet skattemeldingen og 1,9 millioner har allerede levert den. Mange som har levert den nye skattemeldingen har mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode.

– Det er viktig å sjekke mer enn bare om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

1 av 3 med skatt til gode har fått penger allerede

Leverer du den nye skattemeldingen før 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før. Mange får skatteoppgjøret et par uker etter at de leverer skattemeldingen. Nesten 900.000 personer har allerede fått skatteoppgjøret sitt og det er utbetalt 9,3 milliarder kroner i skatt til gode.

– Med visse forbehold kan du få skatteoppgjøret tidligere hvis du leverer den nye skattemeldingen. Av alle de som får skattemeldingen digitalt, har 35 % av de med skatt til gode fått pengene på konto allerede før leveringsfristen er utløpt, sier Gjengedal.

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

– Du trenger ikke å levere skattemeldingen så lenge du har sjekket at alt er tatt med og at alle opplysningene er korrekte, men da kan du ikke regne med å få skattepengene før tidligst 22. juni, understreker Gjengedal.

Velger du å bruke leveringsfritak, eller hvis du leverer skattemeldingen etter 30. april, kommer skatteoppgjøret enten 22. juni, eller mellom 12. august og 21. oktober. Det samme gjelder alle som får beregnet restskatt. Leverer du skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 12. august.

– Din viktigste oppgave er å kontrollere at opplysningene er fullstendige og korrekte. Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier Gjengedal.

Les også:  Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Har du fått skattemelding for næringsdrivende, må du levere skattemeldingen. Den må leveres elektronisk. Fristen er i år forlenget fra 31. mai til 31. august.

Har du spørsmål, finner du mye nyttig informasjon og hjelpemidler på skatteetaten.no, for eksempel veivisere og kalkulatorer. Den nye skattemeldingen har også veiledning og hjelp i selve skattemeldingen. Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Skatteetaten på chat, telefon eller på Facebook. Skatteetatens publikumskontorer er stengt for å hindre virusspredning, men veiledere over hele landet svarer på spørsmål fra hjemmekontor.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.