Huseiernes Landsforbund: Bodø kommune må senke eiendomsskatten

huseierne

Tall fra Huseierne viser at 105 kommuner må senke eiendomsskattesatsen, Bodø kommune er en av kommunene som nå må sette ned skatt på boliger og hytter.

– Løftene i regjeringserklæringen er et nytt skritt i riktig retning, men på vegne av landets boligeiere hadde vi ønsket at den urettferdige og usosiale eiendomsskatten ble avviklet helt, sier Morten A. Meyer, generalsekretær i Huseiernes Landsforbund.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Bodø har i dag sats på 4,9 promille og må senke til 4,0, sier Morten A. Meyer til Bodøposten.no.

Kommunenes mulighet til å kreve inn eiendomsskatt reduseres ved å sette ned maksimal eiendomsskattesats med minimum 1 promille for boliger og fritidsboliger. Det betyr at boligeiere i rundt 105 kommuner får kutt i eiendomsskattesatsen fra dagens satser.

Huseiernes Landsforbund har analysert KOSTRA-tallene fra SSB, og ut fra 2018-tallene er det 105 kommuner som må redusere eiendomsskattesatsen fra 2018-satsene for å komme ned til 4 promille i eiendomsskattesats.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Over halvparten av disse må ta første skritt i 2020 når satsene skal reduseres fra 7 til 5 promille, slik vedtatt i statsbudsjettet for 2019.

I 2018 er det 290 kommuner som har eiendomsskatt på bolig, viser tallene Huseierne har analysert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.