Høyere boliglånsrente hos SpareBank 1 Nord-Norge

snn

Flere banker har besluttet å endre rentene sine på boliglån. SpareBank 1 Nord-Norge har besluttet å øke boliglånsrentene med 0,25 prosentpoeng.

– Pengemarkedsrentene har økt i løpet av 2018. Rentehevingen kommer som en konsekvens av dette, sier finansdirektør Rolf Eigil Bygdnes i SpareBank 1 Nord-Norge.

Bygdnes mener rentehevingen kommer som forventet:

– Det er lenge siden sentralbanksjefen antydet at et første endring ville komme nettopp denne høsten. Vi har hatt historisk lave renter over mange år. Jeg tror de fleste nå var forberedt på en økning.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Alltid konkurransedyktig
Etter endringen vil beste veiledende boliglånsrente fra SpareBank 1 Nord-Norge være 2,3 prosent, til LO-medlemmer under 34 år.

– Vårt mål er alltid å være konkurransedyktig. Det er vi også etter denne endringen, sier Bygdnes. Finansdirektøren sier videre at 0,25 prosent er gjennomsnittlig økning, og at det vil variere hvor stor endringen vil bli for den enkelte kunde.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.