Hjem til jul? Disse dagene blir det mest og minst trafikk

julelys

Svært mange skal ut på veiene i dagene før julaften. Se når du bør kjøre for å unngå kø og unødvendige uhell.

– Vi står foran en hektisk juleinnspurt, og da er det fint å vite når det er mest og minst trafikk slik at du slipper å stå i kø. Da er det også mindre sjans for skader og uhell, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.

Fremtind har tidligere registrert kjøredata gjennom appen Smartbil, og analysert nordmenns julekjørevaner i 2020 og 2021. Både i fjor, og nå i 2022 treffer de viktigste jule- og nyttårsdagene på en helg, så vi forventer at fjorårets kjøremønster vil gjenta seg i år.

Les også:  Black Week ga pakkerekord for Posten

Mange nordmenn skal ut og reise i julen, og nærmere en million tyr til bilen. Det viser en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Dagene med mest trafikk, før lille julaften, er 22. desember, spesielt mellom klokken 13.00 – 15.00.

– Det er smart å styre unna kjøpesentre og andre trafikkerte plasser akkurat denne perioden. Å få en bulkeskade på vei til juleselskap er kanskje det siste du trenger, sier Hofstad-Nielsen.

Les også:  Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

Kjøredataene viser at julefreden senker seg på kvelden lille julaften. På julaften, spesielt mellom klokken 17.00 og 19:00, vil du ha veiene nesten for deg selv. Ikke overraskende.

1. juledag og 1. nyttårsdag er juleferiens roligste dager, med minst trafikk. 27. desember (3. juledag) og 30. desember er typiske reisedager, men trafikken er likevel lavere enn på vanlige hverdager. Det er likevel et godt tips å reise så tidlig som mulig for å unngå kø.

Les også:  Over 200 000 har sett "Den første julen i Skomakergata"

Figuren under viser når det er mest og minst trafikk i perioden 20. desember til 2. januar. Jo mørkere rødfarge, jo mer trafikk, og desto grønnere, desto mindre trafikk.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.