Hjem til jul – Dette dekker reiseforsikringen

mat

Fredag forventes det storinnrykk av reisende som skal hjem til jul, selv om antallet trolig blir betraktelig mindre enn normalt på grunn av korona og smittefare. For mange vil reiseforsikringen bety en ekstra trygghet i juleferien.

– Vi har mange henvendelser i disse dager rundt reiseforsikringen og hva den dekker i forbindelse med reise innenlands i Norge. Det viktigste er at den dekker avbestilling av reise som følge av sykdom, ved forsinket bagasje, ved forsinkelse av transportmiddel eller tyveri av bagasje, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

Det er smittefare flere steder i Norge, og mange reisende risikerer å måtte teste seg og gå i karantene ved ankomst, eller i isolasjon dersom en skulle få påvist smitte.

– Reiseforsikringen gir dekning ved sykdom. Karantene er ikke en sykdom, og er således ikke dekket. Men skulle du få påvist smitte på reise i Norge, og dermed må gå i isolasjon, dekkes det på linje med sykdom på reise. I slike tilfeller dekker vi også legeutgifter, medisin og utsatt reise på lik linje med annen akutt sykdom. Vi er forberedt på at det kan bli noen slike saker nå i julen, sier Brandeggen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

Han oppfordrer alle som skal reise på juleferie å beregne god tid.

– Hvert år i juletiden har vi mange saker hvor folk ikke har rukket flyet av ulike årsaker. Det kan være kø på veien eller på flyplassen. Det er en kjip følelse å bli stående igjen når juleflyet hjem tar av, så beregn heller ekstra god tid slik at du kan stresse ned og la julefreden senke seg på reisen, oppfordrer Brandeggen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.