Hit reiser nordmenn i sommer

apollo

Påsken førte til salgsrekorder av sommerens feriereiser, og hos Apollo ble 2. påskedag den beste salgsdagen siden 2019. Ett ferieland utmerker seg som en soleklar favoritt, et annet gjør comeback – og øyhopping er tilbake for å bli!

Rekordmange nordmenn sikret seg årets sommerferie i påsken. Hos Apollo ble 2. påskedag den beste salgsdagen siden 2019, og reisearrangøren melder om en total salgsøkning på 35 prosent mot uken før. Feriesalget er nå tilbake på samme nivå som før pandemien.

– Det er ingen tvil; reiselysten er tilbake for fult og nordmenn er klare for utenlandsferie i sommer! Det er først og fremst reiser til Middelhavet i fellesferien som har solgt unna den siste uken, så dersom man drømmer om «Syden» i år bør man ikke sitte for lenge på gjerdet, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løses

Hellas utmerker seg nok en gang som sommerens soleklare favoritt. Kreta, Rhodos og regionen Epirus på det greske fastlandet topper listen, men også mindre, greske øyer øker i popularitet. Særlig er Kykladene i vinden i år, og ifølge reiseeksperten tyder alt på at 2022 blir året der øyhopping i Hellas virkelig gjør sitt comeback.

– Trygghet er fortsatt viktig, derfor velger rekordmange i år tradisjonelle pakkereiser og majoriteten reiser til velkjente reisemål som Hellas. Samtidig lengter vi etter opplevelser, og da er kombinasjonsreiser og øyhopping den perfekte reiseformen, forklarer Rivera.

Les også:  Advarer: Norske feriebiler tiltrekker seg innbruddstyver

Også i Kroatia merker man en økt etterspørsel etter kombinasjonsreiser, og ikke minst skjærgårdscruise der man får oppleve flere av landets lekreste reisemål i løpet av en uke.

Behovet for nye impulser har også satt Albania tilbake igjen på kartet. I rekordåret 2019 kunne landet for første gang smykke seg med en plass på topplisten over sommerens best solgte reisemål. Men så kom pandemien – og alt stoppet opp.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

Nå ser derimot Albania ut til å være tilbake for fult igjen, som sommerens femte mest populære ferieland!

– Albania føles for mange litt som Hellas før masseturismen; genuint, autentisk og litt uberørt. Det er også her man finner sommerens snilleste prisnivå og trolig får mest ferie for pengene, og det kommer nok godt med for mange i år, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.