Historisk helg for racketsport i Norge

padel unisport

For første gang skal det arrangeres et mesterskap i padel i Norge. Konkurransen vil foregå hos A.C.E Racketsenter i Askim fra 24. til 26. november.

Konkurransen er i regi av Norges Tennisforbund og er satt som et offisielt mesterskap. Arrangementet støttes av blant annet Unisport Scandinavia.

Padel er en av verdens raskest voksende sporter og er en kombinasjon av tennis og squash. Padel spilles på en 10 x 20 meters flate som har fire meter høye vegger rundt banen. Banen, som i tennis, er delt på midten av et nett og spilles med samme poengsystem som i tennis. Den kanskje største forskjellen fra tennis bortsett fra veggene er at det alltid skal serves underarmserv.

Les også:  Vet ikke hva partiene mener om frivillighet

Som første norgesmesterskap vil arrangementet fungere som en rangering av de aktive spillerne i Norge. Det kommer 16 herrelag og 8 damelag.

Det er første gang et slikt mesterskap arrangeres for denne sporten, men er noe vi sannsyneligvis vil se mer av i de kommende årene.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.