Het sommer – Også hos Lånemegleren.no

forbrukslån

Det har vært en fantastisk sommer i store deler av Norge, og det er mange ting som tyder på at også kredittkortbruken trolig har vært het i feriemånedene.

Låneformidlingstjenesten Lånemegleren.no, merker økt trykk på søknader om refinansiering nå som sommerferien nærmer seg slutten. Dette er i følge talsmann Ole Petter Molvig langt fra uvanlig.

Har behov for refinansiering
Flere og flere nordmenn som reiser til utlandet på ferie har endret kortbruken sin når de skal betale for seg. Vi har i flere år blitt minnet på om at det er fornuftig å bruke kredittkort når man befinner seg i utlandet ettersom man da får en større økonomisk trygghet med tanke på svindel og lignende ting.

For mange kan kanskje bruken av kredittkort bli litt vel stor, og da er det for mange nærliggende å søke om en refinansiering slik at man betaler ned hele kortgjelden med et forbrukslån.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

– Det stemmer at vi ser en økning i antallet refinansieringssøknader sent på sommeren og utover første del av høsten, sier talsmann Ole Petter Molvig hos Lånemegleren.

– Det er nok mange som blir litt for ivrige når det kommer til forbruket i sommerferien og som kanskje bruker mer enn de har dekning for når moroa skal betales. For disse kan det være en grei løsning å kjøre en refinansiering slik at de unngår de høye rentene på kredittkortene. Hvis man refinansierer kredittkortgjelden så anbefaler vi at man betaler ned så mye man kan på kortest mulig tid. Da sparer man ennå mer på renter, fortsetter han.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Advarer mot overforbruk
Man lærer fra barnsben av at man ikke skal bruke mer enn hva man har råd til, men med kredittkortene er det mange som opplever problemer. Det kan rett og slett være vanskelig å tenke på at man skal betale tilbake det man bruker.

Å takle dette og dermed unngå unødvendige låneutgifter er egentlig en enkel sak. Å bruke kredittkortet på ferien din skal være utelukkende av sikkerhetsmessige årsaker – ikke fordi du egentlig ikke har penger til å reise på ferie.

Man skal spare opp penger i forkant som man setter til side. Deretter bruker man kredittkortet når man er i utlandet, og når man kommer hjem fra ferie bruker man de pengene man har spart til å innfri gjelden på kredittkortet. Man unngår da som sagt høye rentekostnader som en følge av lang nedbetalingstid på kredittkortgjelden.

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene flås og bompengene sløses!

– I en ideell situasjon så foregår det på denne måten, istemmer Molvig. – Det er nok allikevel, som jeg sa, en god del som ikke tenker seg godt nok om når de bruker kortet og som derfor ender opp med en større kredittgjeld enn hva de hadde planlagt. For mange kan da refinansiering være en dugelig løsning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.