Her får du juletre til under hundrelappen

juletre

Julen er en dyr tid for mange, og kanskje særlig i år. Byggmax ønsker at alle skal ha råd til å lage jul i stua. Derfor får du nå juletre til under hundrelappen.

DNB sin årlige juleundersøkelse viser at nordmenn skal bruke i snitt 10.518 kroner på årets julefeiring. Dette er en nedgang fra tidligere år, og sees i sammenheng med koronasituasjonen. 

– Spesielt i år er det nok mange som vil oppleve julefeiringen som ekstra krevende. Noen har mindre penger å rutte med og andre kan ikke feire jul som de pleier. For å gjøre lista over ting som må fikses til jul lettere og billigere, har vi nå juletrær til under hundrelappen. Vi mener at lommeboka ikke skal sette en stopper for julestemning, sier Mikael Bengtsson, norgessjef i Byggmax.

Les også:  Spar penger: Dette kan du gjøre med middagsrestene

Byggevarekjeden vil være billigst på gran med julegraner fra kr 99. I tillegg deler de sine beste tips til å holde juletreet fint gjennom julen. 

– Vi mener at juletrær har blitt for dyrt. I tillegg til å tilby rimelige juletrær, er vi opptatt av at julestemningen skal vare. Derfor deler vi også våre beste tips til hvordan ta vare på juletreet på den riktige måten, sier Mikael Bengtsson. 

I tillegg til den vanligste rødgranen har Byggmax har også flere andre typer juletrær å tilby.

Les også:  22. februar er andelslandbrukets dag!

Byggmax grantips – hold juletreet fint hele julen:

 1. La grana sakte, men sikkert, bli vant til varmen innendørs

Lar du grana sakte bli vant til varmen unngår du temperatursjokk og en gran som raskt mister alle barnålene sine. Den beste tiden å ta treet inn på er når det er mildvær. Ved temperaturer under null grader må den tines i et kjølig rom i ca. 24 timer, før den kan tas inn i stua. Et godt sted til dette er for eksempel en kjølig garasje eller bod der det er kun noen få plussgrader. 

2. Vann alltid granen ved plussgrader

Les også:  Undersøkelse om kundeforhold: – Norsk kundelojalitet vil bli satt på prøve i 2024

Selv når grana står ute trenger den vann dersom det er plussgrader. Jo høyere temperatur, jo mer vann drikker den. En gran som tørker ut vil starte å miste barnålene.

3. Lag et snitt nederst på juletreet

Rett før du tar juletreet inn i stua burde du sage et nytt snitt nederst på trestammen. Da vil treet best trekke til seg det vannet det trenger. Vann deretter rikelig.

4. Plasser juletreet i god avstand fra varme elementer som ovn eller peis

For å hindre uttørking bør juletreet plasseres i god avstand fra varme elementer som ovn eller peis. Hvis luften føles tørr kan du spraye grenene med litt vann. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.