Her er Norges tropp til Algarve Cup

nff

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 23 spillere til Algarve Cup i starten av mars. En debutant har fått plass i troppen.

I starten av mars reiser fotballjentene til Algarve Cup, der målet er å forsvare fjorårets tittel i samme turnering. Fredag tok landslagssjef Martin Sjögren ut troppen, der det blant annet ble plass til en debutant: 21 år gamle Emilie Woldvik fra LSK Kvinner. 

– Emilie Woldvik er eneste helt nye i troppen denne gangen. Hun har gjort det bra over lengre tid for både LSK og U23-landslaget, og vi synes det var en fin mulighet til å se henne hos oss. Hun er en offensiv back, som kan spille både høyre og venstre, og ut i fra vår spillestil kan hun ha en fin mulighet til å passe bra inn, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Selv om Woldvik er den eneste helt nye, er også Synne Jensen og Anja Sønstevold tilbake etter en periode utenfor troppen. 

– De er tilbake på grunn av prestasjonene i klubblagene. Synne var toppscorer i Røa og har også begynt bra i Vålerenga nå. Anja har vært god for LSK i forskjellige posisjoner. Begge har vært inne tidligere og det skal bli interessant å se dem igjen, fortsetter landslagssjefen.

Nå ser han frem til å samle troppene igjen. 

– Det er ganske lenge siden vi har sett hverandre nå, siden det ikke var januar-samling i år. Forrige gang var i Stavanger i november. Det er uvanlig lenge for oss, så med et så langt opphold blir det litt «back to basic», sier landslagssjef Martin Sjögren.

Norge møter Danmark i første kamp 4. mars. Resultatet i den kampen avgjør hvem som venter i de to kommende oppgjørene, men det blir enten Sverige eller Tyskland i kamp to. Den første kampen er en kvartfinale, der vinneren går semifinale i A-sluttspill og taperen til semifinale i B-sluttspill.

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

– Vi vet at vi kommer til å få bra motstand uansett. Det blir spennende. Vi er regjerende mester i Algarve Cup og det tar vi med oss inn her. Vi skal gjøre alt vi kan for å forsvare den. Selv om det blir rotasjoner og vi ønsker å se mange av spillerne i aksjon, er det fortsatt sånn at vi skal gjøre alt for å vinne.

I april starter EM-kvalifiseringen igjen med kamp mot Wales borte.

– Algarve Cup blir en fin oppkjøring inn mot den kampen. Det skal bli utrolig godt å komme i gang igjen nå, avslutter Sjögren. 

Les også:  Frykter reisekaos i sommer

Her er Norges tropp: 

Cecilie Fiskrestrand – Brighton
Oda Maria Bogstad – Sandviken
Aurora Mikalsen – Mancester United
Ingrid Moe Wold – Madrid CFF
Synne Skinnes Hansen – Linköping
Tuva Hansen – Klepp
Maren Mjelde – Chelsea
Maria Thorisdottir – Chelsea
Stine Hovland – Milan
Emilie Woldvik – LSK Kvinner
Kristine Minde – Wolfsburg
Anja Sønstevold – LSK Kvinner
Vilde Bøe Risa – Koppabergs/Gøteborg
Frida Maanum – Linköping
Ingrid Syrstad Engen – Wolfsburg
Rikke Nygard – Arna-Bjørnar
Amalie Eikeland – Reading
Karina Sævik – Paris Saint-Germain
Guro Reiten – Chelsea
Elise Thorsnes – Canberra
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Synne Jensen – Vålerenga
Lisa-Marie Utland – Reading

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.