Her er kvinnelandslaget til kampene mot Armenia og Kosovo

Norges Fotballforbund

16. september åpner A-kvinner VM-kvalifiseringen med kamp mot Armenia. Etter noe usikkerhet er det nå klart at kampen kan spilles på Ullevaal Stadion som planlagt. Fem dager senere venter Kosovo på bortebane.

Landslagssjef Martin Sjögren har funnet plass til tre nye spillere i troppen, en tropp som inneholder tre spillere som er med A-landslaget for første gang: Rosenborg-keeper Rugile Rulye, Guro Bergsvand (Sandviken) og Anna Jøsendal (Avaldsnes). 

–  Bergsvand har, i likhet med Sandviken, hatt en veldig god sesong. Hun har vært veldig god defensivt, og har først og fremst utviklet sitt offensive spill i Sandviken. Hun har fått større helhet i spillet sitt og utviklet seg med ball, har fantastisk fysikk, er kjapp og veldig mange egenskaper som er bra. En veldig spennende spiller og et velfortjent uttak, sier Sjögren. 

– Jøsendal er en spiller vi har fulgt lenge. Hun har vært en del borte på grunn av skader, men har nå vært skadefri en god stund. Hun har internasjonale kvaliteter, blant annet stor gjennombruddskraft fra kanten, så det blir veldig spennende å se henne med oss. 

Les også:  Historisk EM-bronse i Brazilian Jiu-Jitsu til Norge!

– Rulyte er en av de yngste keeperne som vi har litt ekstra oppfølging på. Hun har stått en del kamper i Toppserien og vist at hun har et bra nivå. Det skal bli interessant å se henne nærmere, og dette var en fin anledning til å teste ut en av de yngre keeperne, sier Sjögren.

Utenom de tre nye består troppen av spillere som var med sist, i tillegg til Guro Reiten og Caroline Graham Hansen som var ute med skade i juni.

– I tillegg er Anja Sønstevold med igjen. Hun spilte første kamp for Inter og vi har fått gode rapporter på henne. Det er en spiller som kan spille i ulike posisjoner, fortsetter han. 

Troppen består av 22 spillere. Det antallet skal øke til 23. 

– Vi har en plass ledig, så vi tar ut en spiller til etter at vi har sett flere kamper den kommende uken. Så håper vi også at Ingrid Syrstad Engen blir klar. Hun er skadet nå, men vi håper hun blir frisk før samlingen, sier landslagssjefen. 

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

Sjögren ser frem til å spille kamper igjen der poeng står på spill.

– Først og fremst blir det fint å treffes igjen, og godt å komme i gang med kvalifiseringskamper. Vi er også glade for at kampen kan gå i Oslo, for vi ønsker jo å spille på hjemmebane. Det er positivt, mener han.

Forrige samling i juni endte med 0-1 mot Sverige og hele 0-7 mot Nederland. Nå er Sjögren klar på at de kommende samlinger blir veldig viktige frem mot neste års EM. 

– Vi har en del å jobbe med etter forrige samling. Der fikk vi to solide smeller. Vi har en bit igjen til de aller beste og den jobben må vi gjøre. Det blir helt andre motstandere nå, men vi skal likevel jobbe beinhardt med å utvikle laget og gruppen, sier han. 

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

– Forhåpentligvis blir det mer kontinuitet med samlinger fremover også. Det siste året har vi mistet flere, og vi må være samlet for å utvikle oss. Så nå blir det en viktig høst med VM-kvalifisering og forberedelser til neste sommer, avslutter Sjögren. 

Her er troppen:

Cecilie Fiskerstrand – LSK Kvinner
Aurora Mikalsen – Sandviken
Rugile Rukyte – Rosenborg
Anja Sønstevold – Inter
Synne Skinnes Hansen – Rosenborg
Guro Bergsvand – Sandviken
Emilie Bragstad – Rosenborg
Maria Thorisdottir – Manchester United
Tuva Hansen – Sandviken
Anna Jøsendal – Avaldsnes
Julie Blakstad – Rosenborg
Ingrid Syrstad Engen – Barcelona
Vilde Bøe Risa – Manchester United
Frida Maanum – Arsenal
Lisa Naalsund – Sandviken
Amalie Eikeland – Reading
Elisabeth Terland – Sandviken
Emilie Haavi – LSK Kvinner
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Guro Reiten – Chelsea
Karina Sævik – Avaldsnes
Lisa-Marie Karlseng Utland – Rosenborg

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.