Her er de norske snowboarderne som skal til OL

snowboard ol

Det er like før vinter-OL starter og Norge sender fem usedvanlig gode snowboardere til OL i Sør-Korea, samtlige har vært på pallen denne sesongen.

I dag slapp Olympiatoppen troppen som reiser til OL i Pyeongchang. Nye på lista er Ståle Sandbech, Mons Røisland og Torgeir Bergrem. Marcus Kleveland og Silje Norendal ble tatt ut allerede i desember.

Listen over snowboardere så slik ut:

  • Marcus Kleveland
  • Ståle Sandbech
  • Mons Røisland
  • Torgeir Bergrem
  • Silje Norendal

Nye på lista er Ståle Sandbech, Mons Røisland og Torgeir Bergrem. Marcus Kleveland og Silje Norendal ble tatt ut allerede i desember. Landslagssjef Per Iver Grimsrud har stor tro på denne laget som er tatt ut.

– Jeg føler vi har store medaljesjanser med denne gjengen. Alle har forskjellige kvaliteter som kan være nyttige i ulike situasjoner. Kleveland har hatt en veldig god sesong. Torgeir og Mons har tatt store steg. Og så har vi Ståle som har vært der før og er veldig motivert til å revansjere sølvmedaljen fra Sotsji. Han viste i fjor at han er flink under press i VM og X Games, så han er en stor kandidat for oss. Silje er blitt veldig stabil på de største konkurransetriksene sine. Som Ståle er hun en rutinert mesterskapskjører og flink til å prestere under press, som vi så i Hafjell i fjor, sier landslagsjef Per Iver Grimsrud.

Samtlige kjørere som er tatt ut har vært på pallen inneværende sesong.

– Det sier at vi har et sterkt lag med gode muligheter til å gjøre det bra. Vi kan virkelig få bitt fra oss litt. Jeg gleder meg skikkelig til å være en del av det laget, sier OL-klare Torgeir Bergrem.

Han har vært skadet siden desember, da han fikk albuen ut av ledd, men er nå tilbake og fikk OL-plass.

– Det er noe jeg har tenkt mye på i det siste, så det var veldig hyggelig å få beskjeden. Med så mange gode snowboardere det er i Norge var det slettes ingen selvfølge, sier Bergrem.

Han forteller at albuen nå kjennes bra ut, selv om han er litt rusten etter å ikke ha kjørt mye snowboard i det siste.

– Jeg var aldri nervøs for at kroppen ikke skulle bli bra igjen, men jeg syntes det var kjipt å ikke væremed på forberedelsene. Hadde noen kjørt veldig bra og gjort seg mer fortjent til å dra, så hadde jeg ikke hatt noen mulighet til å forsvare plassen, sier Bergrem.

Mons Røisland ble svært glad da han fikk beskjeden.

– Det betyr sinnsykt mye for meg. Per og Sondre (trenere) tok meg til siden og sa jeg skulle til Pyeongchang neste uke. Det er det største sportseventet i verden, og litt surrealistisk at jeg skal dit , men nå gleder jeg meg bare.

Han har ikke planer om å safe når han først er i OL.

– Jeg drar ikke dit for å ta en femteplass, målet mitt er å ha med en medalje hjem. Jeg vil bare lande triksene jeg har bestemt meg for, sier Røisland.

Første telefon gikk hjem til mamma Røisland:

– De har ventet spent på om jeg får dra eller ikke, så det var veldig kult å endelig kunne ringe hjem og gi den beskjeden.

Markus Olimstad og Emil André Ulsletten er tatt ut som reserver.

– Det er klart de ble skuffa, men de forstod uttaket. Det var vanskelig å matche resultatene til de andre, og synd for dem at de ikke fikk anledning til å vise seg frem i world cupen i Laax, som ble avlyst, sier landslagssjef Grimsrud.

Før OL-sirkuset starter i Sør-Korea skal snowboardlandslaget kjøre X Games i Aspen. Det blir generalprøven før OL og treningene er allerede i gang.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.