Her er appene som hjelper deg med nyttårsforsettene

pr-o

Nyttårsforsettene til folk flest varierer, men ofte vil man slutte med en dårlig vane eller starte en god. Dette kan by på utfordringer, men heldigvis finnes det en rekke hjelpemidler. De fleste har et solid nyttårsforsett-verktøy i lomma, nemlig mobiltelefonen. 

 –  Vi er omringet av moderne teknologi og mobilen spiller en stor rolle i livene våre. Nå finnes det applikasjoner på telefonen som kan hjelpe deg med nesten alt, sier Thea Martinsen, markedsansvarlig i teknologiselskapet OnePlus.   

OnePlus er en av verdens største mobilprodusenter. I dag har OnePlus en produktportefølje som omfatter både premium- og mellomsegmenttelefoner hvor de alle har til felles at de satser tungt på rask ladning og mye batterikapasitet. Mobilekspert Martinsen har plukket ut sine 10 favoritt-apper som kan gi deg en bedre start på det nye året:

  • Strava Dette er applikasjonen for deg som ønsker å komme i gang med treningen enten det er løping eller sykling. Ved hjelp av GPS kan du lage dine personlige ruter, sammenligne treningen med bekjente og ukjente og finne nye ruter ved hjelp av andre brukere som man kan prøve seg på. 
  • Slutta Snus og røykeslutt kan være krevende, men heldigvis har Helsedirektoratet laget en applikasjon som skal gjøre dette litt lettere. Du vil motta daglige motivasjonsmeldinger, råd og tips, beregning på hvor mye penger du sparer og hvor mye du har spart hittil. Applikasjonen vil også dele en oversikt over giftstoffer som tobakksprodukter inneholder samt fakta om konsekvenser av bruk. I 2022 er appen lastet ned over 35.000 ganger. 
  • Headspace Er du plaget av stress eller at hodet føles litt fullt så er applikasjonen headspace kanskje redningen. Headspace gir deg veiledet meditasjon, søvnmeditasjon og pusteøvelser som kan hjelpe deg å stresse mindre og sove bedre. 
  • Coursera Kunnskap er noe man aldri får nok av. Coursera er applikasjonen som kan hjelpe deg med å fylle opp kunnskapslagret ved hjelp av digital undervisning og digitale kurs. Det tilbys hundrevis av nettkurs fra akkrediterte utdanningsinstitusjoner på forskjellige språk. 
  • Streaks Organisering i hverdagen kan være krevende til tider. Streaks hjelper deg med å lage en liste over mål du ønsker å gjøre i løpet av dagen. Du kan for eksempel legge til i appen at du skal spise et sunt måltid i løpet av dagen eller at du velger sykkel i fremfor for bilen på vei til jobb. 
  • Mattilbud Er det noe mange har til felles er det at mye av lønnen går til mat. Mattilbud hjelper deg med å spare penger på mat. Appen tilbyr en oversikt over de forskjellige mattilbudet i alle de forskjellige dagligvarebutikkene.  
  • Dreams Sparing kan være krevende for mange, men gjør sparing til noe gøy med appen Dreams. Her kan du sette av penger til det du måtte drømme om, samtidig sette deg personlige sparemål. Appen tilbyr også en pengetyv som setter penger automatisk på sparekonto hver måned sånn at du ikke merker at du sparer.  
  • Hygglo Har du et par ski for mye eller har du verktøy liggende i garasjen du ikke bruker noe særlig? Da kan Hygglo hjelpe deg. Hygglo er appen for utleie, se på det som en type nabohjelp bare for alle. Her har man muligheten til å tjene litt ekstra lommepenger samtidig som man sparer miljøet.
  • Duolingo Start året med å lære deg et nytt språk. Duolingo er appen som gjør det gøy å lære seg nye språk. Duolingo tilbyr over 20 forskjellige språk hvor du kan følge med på utviklingen din underveis.  
  • MyFitnessPal Kontroll på hva man får i seg av næringsstoffer har stor helseeffekt. MyFitnessPal hjelper deg med kaloritelling, motivasjon og treningsrutiner. Denne komplette ernæringsplanleggeren og helseappen fungerer som en måltidsplanlegger og matdagbok du alltid kan ha i innerlommen.
Please follow and like us:
Pin Share
Les også:  7 tips for et vinterklart hus

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.