Hemmeligheten bak en god espresso

kaffe espresso

Sage er på banen med en ny espressomaskin til deg, som vil brygge kaffe på baristanivå hjemme. Ikke bare kverner og brygger Barista Touch kaffen frisk; den leverer også den riktige mengde vann og skummer det perfekte melkeskum. Akkurat sånn du foretrekker det.

The Barista Touch fra Sage er en estetisk lekker espressomaskin, som brygger uovertruffen kaffe. Men kaffen blir selvfølgelig aldri bedre enn de bønnene, du har i maskinen. De naturlige oljer, som gir espresso og cappuccino den rike og kremete smaken, begynner sin raske nedbrytning, så snart bønnene er kvernet.

Gå derfor aldri på kompromiss med hverken bønnenes ferskhet eller maskinens kvalitet. Barista Touch fra Sage oppfyller kravene fra selv den mest kresne kaffeentusiast.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

Smart touch-display
Denne nye Barista Touch har et intuitivt touch-display, som forenkler betjeningen, når du brygger din egen baristakaffe. Det er 8 forprogrammerte kaffevarianter å velge imellom. ’Swipe’, velg og nyt! Du kan naturligvis til hver en tid ’fine-tune’ og gjemme dine egne favoritter.

Den fullautomatiske melkeskummeren gir akkurat den tekstur og temperatur, du ønsker. Det er ingen ventetid, fra du har brygget kaffen til du kan skumme melken din. Helt unikt flytter pumpen straks trykket fra bryggeenheten til melkeskummeren.

Betjening via touch-display i stedet for tradisjonelle knapper er ikke bare en annen måte å betjene espressomaskinen på. Displayet guider deg gjennom alle valg og prosesser. Selv rengjøringen har blitt enklere; følg bare anvisningene i displayet – ikke nødvendig å lete etter manualen.

Les også:  Her er reglene for droneflyging på 17. mai

5 tips til den gode kaffebrygging:

• Nymalt kaffe smager best – bruk så ferskristede espressobønner som mulig. Kjøp evt. kun en liten pose av gangen, så er du sikker på å få brukt den innen et par uker. Du vil oppleve at ferskristede bønner gir en helt annen opplevelse.
• Når du justerer kvernen, så gjør det 1-2 hakk av gangen, så du kan følge med i utviklingen. Kvernen skal arbeide i 4-5 sekunder, før justeringen reelt har funnet sted.
• Dosér kaffen i ditt brygghåndtak ca. 14 gram, eller til det er fullt og jevnt fordelt. Stamp først veldig lett for å sikre et jevnt stamp, bank deretter forsiktig på brygghåndtakets side for å løsne kaffen som måtte sitte på innsiden.
• Espressoen bør renne i mellom 20 og 30 sekunder, fylle ca. 3 cl. og ha et nøttefarget kremlag. Hvis den renner raskere gjennom, har du muligens malt bønnene for grovt eller ikke stampet hardt nok – og omvendt, hvis den renner langsommere gjennom.
• Bruk alltid hel- eller lettmelk. Ikke bruk fettfattig melk, hel- eller lettmelkens fettinnhold gir det beste resultat.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.