Haut Nordic har bare kvinnelige hotelldirektører

haut nordic

Haut Nordic er ikke som andre hotellkjeder. Samtlige av hotellene ledes av kvinnelige hotelldirektører. – Ikke helt tilfeldig, sier konsernsjefen.

Hotellbransjen har tradisjonelt hatt høy andel kvinnelige arbeidstakere, men hvordan er egentlig fordelingen mellom kjønnene blant hotellsjefer?

Ifølge NHO Reiseliv viser medlemstall at andelen kvinnelige hotelldirektører er 70 prosent i First, 53 prosent i Choice, 41 prosent i Scandic og 40 prosent i Thon. Selv om tallene indikerer en viss grad av likestilling på toppnivå i norske hotellkjeder, er det ingen som matcher Haut Nordic som har 100 prosent kvinnelige hotelldirektører.

Ikke tilfeldig 
– Klart jeg er stolt av statistikken og ikke minst av jobben hotelldirektørene våre gjør! Administrerende direktør Sondre Prestegard i Haut Nordic mener det vil ha en positiv oppside for bransjen hvis antallet kvinnelige hotelldirektører blir enda større på landsbasis.

– Jeg har veldig gode erfaringer med kvinnelige toppsjefer i hotellbransjen. De har en enorm gjennomføringsevne, er dyktige motivatorer og svært dyktige på både organisere og analysere. Det at vi kun har kvinnelige hotelldirektører er derfor ikke helt tilfeldig. Står det mellom en mann og kvinne med like sterke CV-er, tilsier vår erfaring at vi bør velge kvinnen, sier Prestegard. 

Haut Nordic er et hotell- og restaurantkonsern som består av ulike restaurantkonsepter og tre hoteller. Om et år åpner hotell nummer fire. Kjell Inge Røkke-eide Aker sitt eiendomsselskap er inne på eiersiden, og Prestegard har ambisjon om at Haut Nordic skalvokse med ytterligere fem til ti hoteller i løpet av få år.

– Neste nye hotell blir Miklagard som åpner i 2020. Det blir Gardermoen-regionens største hotell og et eksklusivt alternativ i naturskjønne omgivelser til dagens mer tradisjonelle flyplass-hotell, sier Prestegard.

Heier på kvinner
Hotelldirektør på Miklagard blir Silje Jørgensen som i dag har samme stilling på ClarionCollection Hotel Grand, Gjøvik.

– Hun har gjort en fenomenal jobb og er den beste hotelldirektøren vi kunne fått. Når Silje flytter blir hennes nåværende stilling ledig. Om den skal fylles av en dame? For å si det sånn: Det blir den beste kandidaten. Nettopp derfor blir ingen overrasket om vi ender opp med en ny kvinnelig hotelldirektør.

Den nye Miklagard-sjefen er stolt av å jobbe i et selskap der kvinner får så mange muligheter.

– Norske kvinner blir utvilsomt skadelidende for en del usynlig diskriminering i arbeidslivet. Jeg er stolt av å jobbe i et hotellkonsern der det ikke er tilfellet. Kvinner heies fram på alle nivåer i organisasjonen, og det høye antallet kvinnelige leder i Haut Nordic reflekterer en viktig del av bedriftskulturen vår, sier Jørgensen.

De to øvrige hotelldirektørene i Haut Nordic er Janne Johansen ved Quality Hotel Grand Kongsberg og Karoline Hammer-Larsen Quality Hotel Strand i Gjøvik.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.