Halvparten av bedriftene mener de ikke har fått hjelp av krisepakken

thommesen

Nær halvparten av norske bedrifter mener at de økonomiske krisetiltakene som har blitt vedtatt til nå, ikke har bidratt positivt for deres bedrift. Det viser en fersk undersøkelse som er gjennomført blant SMB Norges medlemsbedrifter denne uken.

For andre uke på rad har SMB Norge bedt sine medlemsbedrifter om å vurdere effekten av corona-utbruddet på sin bedrift. Svarene viser fortsatt en betydelig konkursfare blant hele 4 av 10 bedrifter.

Les også:  Bodø: Helsestasjonen og skolehelsetjenesten på Helsenorge

Samtidig forteller halvparten av bedriftene (47%) at de omfattende tiltakene som regjering og Stortinget har vedtatt, ikke har bidratt positivt for deres bedrift.

– Dette er svært urovekkende tall som viser at det fortsatt er stor bekymring i selve ryggraden av norsk næringsliv. For at den ikke skal brekke må ytterligere tiltak på plass så fort som mulig, sier Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB Norge.

Les også:  Coop vil gjøre det lettere for kunden å velge sunt brød

– Skatte- og avgiftslettelser må fortsette. I tillegg må bedriftenes faste kostnader kompenseres når markedet bortfaller over natten som følge av pandemien, understreker Thommessen.

SMB Norge har nå en daglig dialog med beslutningstakerne, og Thommessen føler seg trygg på at det allerede denne uken vil bli lagt frem nye tiltak som kan bidra til økt optimisme blant de små og mellomstore bedriftene.

– Lyset i mørket er at vi nå opplever at absolutt alle tar denne situasjonen på største alvor, og at viljen til å få på plass gode løsninger er stor.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

– SMB Norge har alltid kjempet for hverdagsnæringslivet, men den kampen har aldrig vært viktigere enn akkurat nå. Vi har rett og slett ikke råd til å miste den viktigste driveren i norsk økonomi, konstaterer SMB Norge-sjefen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.