Halvparten av alle menn bryr seg ikke

google

Kvinner er langt mer opptatt av å handle etisk, miljøvennlig og bærekraftig på nett. Halvparten av alle menn bryr seg ikke, viser en undersøkelse fra Respons Analyse.

Undersøkelsen fra Respons Analyse er gjort på oppdrag av webselskapet Digitroll.

 – Vi ønsket å få tall på hvor mange som bryr seg om at nettbutikker er miljøvennlige og bærekraftige. Og ikke minst driver etisk riktig; det være seg arbeiderne som leverer varene har riktig lønn, ikke barnearbeid og lignende. Tallene fra Respons Analyse viser at det ikke er alle som bryr seg om dette, selv om flere og flere bedrifter er opptatt av dette, sier kommunikasjonssjef i Digitroll, Arvid Steen.

Les også:  Krise: Nedgangen i byggevarehandelen fortsetter

Spørsmålet fra Respons Analyse, var som følger: 

Hvor viktig er følgende når du velger å handle fra en nettbutikk?

– Av de tre forholdene vi spurte direkte om, er det muligheten for å kunne handle etisk, miljøvennlig og bærekraftig som er det som klart flest peker på som viktigst. Slår vi sammen de som mener dette er svært eller ganske viktig, kan vi si at 60 prosent svarer at dette er viktig for hvor de vil handle, sier senioranalytiker Idar Eidset fra Respons Analyse.

Les også:  Hurtigruten vil støtte prosjekter langs kysten

Kvinner er mer bevisst på hvor de handler
Tidligere undersøkelser fra Respons Analyse viser at kvinner handler klær på nett, mens menn handler elektronikk. Grovt sett. Men hvem tror du er mest opptatt av at nettbutikker er miljøvennlige og bærekraftige?

 Svaret fra Respons Analyse vil ikke overraske deg. Og det er ikke forskjell på unge mennesker og eldre.

– Kvinner er mer opptatt av å kunne handle etisk, miljøvennlig og bærekraftig enn menn. For 69 prosent av kvinnene er dette viktig, mens 50 prosent av mennene svarer det samme. Denne forskjellen ser vi mer eller mindre i alle aldersgrupper, og forskjellen er faktisk størst blant de under 30 år.

Les også:  Regnskap Norge bekymret: Skatteregningen og konkursene øker

 – Der svarer 69 prosent av kvinnene at dette er viktig, mot 46 prosent blant mennene. Samlet sett for både menn og kvinner er det blant det blant de over 60 år vi finner størst andel som vektlegger dette ved valg av nettbutikk (64 prosent) Blant de eldste svarer 70 prosent av kvinnene og 56 prosent av mennene at dette er viktig. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.