Halloweenfeiring i Bodø

halloween

Tidspunktet for halloweenfeiringen er kvelden og natta mellom 31. oktober og 1. november. Den relativt nye skikken feires også i Bodø.

Feiringen av halloween (allehelgensaften) har katolske og keltiske røtter og har blitt mer populær også i Bodø de siste årene. Ifølge tradisjonen var onde ånder ute denne natta så om man kledte seg ut som dem ble man ikke gjenkjent.

Men halloweenfeiringen er først og fremst for barna. Man kan kle seg ut som spøkelser, hekser eller lignende og gjennomføre forskjellige aktiviteter eller leker. Kanskje lese noe skummelt fra en bok.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Dempet belysning, stearinlys eller gresskarlykter er en del av rammen rundt feiringen. Og om du ønsker kan du delta på noen av arrangementene i Bodø.

Bodø og Omegns Turistforening har et eget skummelt opplegg i Drangedals mørke skoger med Halloweenspill i det fri, detaljene publiseres på Facebook. Og Midnattsol Velforening i Løpsmark har også et eget opplegg for halloweenfeiringen i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.