Grunnmuren ble bygd i 1973, nå står bygget ferdig

nordvik

I 1973 bygde Elsa og Magnar Nordvik grunnmuren til dagens konstruksjon i det nye hovedanlegget for Toyota i Bodø. Flere av de historiske elementene i byggverket er beholdt som en del av arven som nå tas med videre inn i fremtiden.

– Bygget er videreutviklet ut ifra skisser Magnar Nordvik tegnet på 80-tallet. I dag 47 år etter at hovedbygget sto ferdig, overtar vi ett nytt moderne bygg som står fjellstøtt historisk. Nå er vi klar for å ta imot kollegaer, familier, kunder og ambassadører for dette imponerende mobilitetsselskapet Toyota, forteller daglig leder Christian Nordvik.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

– Det nye Toyota anlegget er konstruert for å møte kunden 24/7, døgnet rundt, 365 dager i året. Det er flere spennende tekniske løsninger i bygget. En av disse innovative løsningene er virtuell visning av nye Toyota modeller i full størrelse. I tillegg er det installert flere automatiserte roboter som tar seg av deler av renholdet, sier driftsleder Gøran Skogstad.

Nordvik jobber aktivt med bærekraftsmålene og har en arbeidsplan om å redusere energiforbruket. Det er gjort fremtidsrettede og langsiktige investeringer for å energi-optimalisere bygningsmassen på hele området. Det er blant annet boret 3000 meter med rør for å kunne benytte seg av jordvarme som kilde til ren energi. I sommermånedene når byggene kjøles, lagres varmen i brønnene og kan tas i bruk når det blir kjøligere ut på høsten, sier en stolt eiendomssjef Paal Skaalsvik.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

– Denne framtidsrettede investeringen vil også forsyne Nordviks eksisterende bygningsmasse på Stormyra med energi. Det er installert energistyring som gjør at vi kan følge energiforbruket kontinuerlig og gjøre justeringer fortløpende fra servicesenteret.

– Sortland Entreprenør og Elektro Bodø har nok en gang levert på tiden og et flott bygg, med mange gode lokale underleverandører, forteller en fornøyd eiendomssjef Paal Skaalsvik.

Driftsleder Gøran Skogstad og salgssjef Tom Fossen gleder seg sammen med alle kollegaene til å gi besøkene fine opplevelser i det nye Toyota anlegget på Stormyra i Bodø.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.