Gratis mattehjelp før eksamen hos Sonans i Bodø

læring lærer klasse

Mange gruer seg til matteeksamen i november. For å hjelpe de som ikke føler seg klare til den store dagen gir Sonans Utdanning bort gratis nødhjelp i matte til alle.

Matematikk 1P er det faget flest privatister i Norge melder seg opp til eksamen i, og også det faget flest sliter med. Oversikter fra Utdanningsdirektoratet over eksamenskarakterer fra videregående opplæring de seneste årene viser at det står dårlig til med mattekunnskapene. I 2017 var gjennomsnittskarakteren i matte 1P helt nede på 2,6.

– Vi er godt kjent med at mange sliter med matte. Faget kan være vanskelig, men jeg tror det er matteangsten, eller mattesperren, som står i veien for veldig mange. Vi er glade for å kunne hjelpe, sier strategi- og markedsdirektør i Sonans Utdanning, Marit Aamold.

Les også:  Brenner med tiltak mot boligkrisen

For å hjelpe alle som skal ha matteeksamen i november stiller Sonans Utdanning mattelærer Hallvard Sægrov til disposisjon – på nett. Den erfarne mattelæreren har skreddersydd en kortfattet videoserie som tar sikte på å gjøre elevene litt tryggere inn mot eksamen.

– Videoene tar blant annet for seg de tillatte hjelpemidlene Excel og GeoGebra. Er ståkarakter målet ditt kan disse verktøyene bidra til å redde deg om du behersker dem. Vet du derimot ikke hvordan du bruke disse verktøyene kan du se langt etter toppkarakter i P-matte, sier Sægrov.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

I tillegg til praktisk gjennomgang av verktøy skal mattelæreren gi deg tips til typiske eksamensoppgaver og betrygge de som opplever å få panikk allerede på oppgave 1.

– Mattehjelpen er gratis og tilgjengelig for absolutt alle, enten de tar eksamen for første gang, eller har falt av på videregående og skal ta matte på nytt. Målet vårt er at flest mulig skal føle seg trygge i forkant av eksamen og oppnå den karakteren de vil ha, sier Aamold.

Les også:  Bodø: Program for 17. mai 2024

Det er tredje gang Sonans Utdanning gir bort gratis hjelp i matte før eksamen, og tidligere år har vist at tiltaket er kjærkomment blant landets matteelever. Videoserien legges ut på sonans.no 1. november og er tilgjengelig frem til eksamensdatoen for matte 1P, 19. november.

– Vi heier på alle og ønsker lykke til på eksamen, avslutter Aamold.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.