Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

barnehage

Legoland Billund Resort på Jylland i Danmark huser en rekke fornøyelsesparker og attraksjoner. Her er en oversikt over ti aktiviteter som ikke koster, og som er verdt å legge turen til.

Legoland Billund Resort består av mer enn bare Legoland. Her finner du klatreparken Wow Park, Skandinavias største badeland Lalandia, Givskud Zoo og innendørsattraksjonen Lego House. Alt sammen ligger i og rundt Billund, og området har oppgjennom årene blitt en favorittdestinasjon for en rekke norske barnefamilier.

Området er kjent for å fornye seg, og i år er det Peppa Gris som er årets nyhet. Den populære TV-grisen har nemlig fått sitt eget område i Legoland, som er midt i blinken for de minste. 

Det mange imidlertid ikke vet er at Legoland-området huser en rekke gratis-opplevelser.

– Dette er skjulte perler for mange norske barnefamilier, men er man i området over flere dager er det fint å også kunne spe på med noen gratisopplevelser, tipser Sarah Bisgaard Jakobsen, PR- og SoMe-koordinator i Legoland. 

Her er oversikt over et utvalg gratisattraksjoner i området:

Madsby Lekepark: Madsby Lekepark ligger i Fredericia. I tillegg til lekeområdene huser parken en historisk miniby, et idrettssenter og et rekreasjonsområde.

Lekeparken har minigriser, kaniner, geiter, skilpadder og en rekke fugler, som barna mange steder kan gå fritt sammen med.

Legeparken: Legeparken er en stor lekeplass i Kolding sentrum, for barn i alle aldre. Her kan besøkende spille boccia, kjøre i moon-cars, boltre seg i klatrestativer og ha det gøy i de mange fasilitetene. Selve parken er åpen hele året, og fra april til september kan gjestene benytte seg av parkens robåter og vannsykler som finnes i den kunstige innsjøen, som er en av parkens hovedattraksjoner.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Legeparken har flere store gassgriller, som de besøkende kan benyttte seg av. Det er lov å ta med mat inn i parken, og det er også mulig å kjøpe mat og drikke i parkens kiosk.


Kujakt i Ådalen: Kujakt i Ådalen er en aktivitet som engasjerer hele familien. Her skal man jakte på kuskilt i merkede ruter, som er spredt over flere områder i Ådalen.

Hvert skilt har ulike spørsmål om kyr, og gir informasjon om funksjonen beitedyr har for naturen. Det er ni kuskilt, og det anbefales å spre denne aktiviteten over flere dager hvis man vil finne alle skiltene.

GPS Geocaching
Geocaching er en voksende familiesport, som gir natur- og kulturhistoriske opplevelser til de som deltar. Her går man på skattejakt ved hjelp av GPS.

Appen heter «Geocaching», og kan lastes ned for iPhone, iPad og Android. Skattene man finner inneholder en gjenstand, som man kan ta med seg mot at man legger fra seg noe til neste skattejeger.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Fredericia bibliotek: Fredericia bibliotek er en perfekt aktivitet når det regner. Her har de arrangementer både inne og ute med historie og læring om naturen, i tillegg til ulike kreative prosjekter.

Noen av aktivitetene er gratis, mens andre krever at barna har billett. Den koster om lag 45 NOK. Sjekk gjerne programmet på hjemmesiden.

Økolariet: Økolariet er et naturmuseum med fokus på bærekraft. Utstillingene har blandt annet natur, miljø, energi, klima, kosthold og helse som tema. Økolariet gir innblikk i hvordan mennesker påvirker kloden, og hvordan vi kan være mer bærekraftige.

Museet har ikke kiosk, men medbragt matpakke kan spises på museets «madpakkerom» eller i takhagen.

Kongernes Jelling: Dette er et must for alle barn og voksne som synes vikingtiden er spennende. Kongernes Jelling er et interaktivt opplevelsessenter, som er prisvinnende innen historieformidling til barn.

Stedet står på UNESCOs verdensarvliste og besøkende får ta og føle på vikingenes liv og hverdag. Adgang er gratis, men dersom man ønsker omvisning eller adgang til spesielle arrangementer koster dette om lag 130 NOK per person over 7 år. Barn under 7 år går gratis.

Sykkel i Billund: Billund har mange fine sykkelruter, både for rolige hyggeturer og de mer actionfylte med mountainbike.

Hvis dere har med egne sykler, kan dere bruke de. Men det finnes sykler og mountainbikes til leie. 

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

Mountainbike i Grene Sande: Dette er et stort og fint naturområde med sykkelstier. Stiene er relativt enkle, uten mye stigning eller skarpe svinger og passer godt for barn. Denne turen kan startes fra flere steder på ruten dersom man har egne sykler. Hvis man skal leie sykler, passer det bra å starte og avslutte ved Gyttegård Golf Klub Billund, hvor det er parkering, sykkelleie, toaletter og cafe. 

Grindsted: En annen barnevennlig rute er i Grindsted like utenfor Billund. Sykkelturen kan starte i sentrum. Deretter kan man kan blant annet sykle innom Museumsgården Karensminde, som i sommerhalvåret har aktiviteter for barn både ute og inne.

Dersom man ønsker å gå inn på museet, koster det om lag 100 NOK for voksne, mens barn under 18 år går gratis.

Binderup Strand: Binderup strand er veldig langgrunn, og derfor perfekt å besøke med de minste barna. Stranden er også utstyrt med benker og bord, og har store områder med gress i tillegg til sandstrand.

Binderup strand har handicaprampe ned til vannet og handicaptoalett.

Hejlsminde strand: Hejlsmindre strand er langgrunn og barnevennlig, og stedet passer fint for dem som ønsker en aktiv stranddag. Her finnes lekeplass og volleyballnett på stranden.

Hejlsminde strand har også kiosk, handicaprampe og handicaptoalett.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.