Grasrotandelen: 649 millioner til lag og foreninger

grasrotandelen

2018 ble et jubelår for Grasrotandelen. 649 millioner kroner er sendt til grasrota – hele 194 millioner mer enn i 2017. Det er formidable tall som legges fram når Grasrotandelen for 2018 skal oppsummeres.

– Vi visste at vi ville få en solid økning ettersom regjeringen hevet Grasrotandelen fra fem til sju prosent fra 1. januar 2018, men økningen i totaltallene ble enda større. Samtidig ble beregningen for Oddsen og nettkasinospill endret, slik at Grasrotandelen nå blir beregnet med 14 prosent av overskuddet fra disse spillene etter at premier er utbetalt, sier Tonje Sagstuen, direktør for samfunn og kommunikasjon i Norsk Tipping.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Totalen ble en kraftig økning.

Økning på 42,6 prosent
Grasrotandelen endte på 649 millioner kroner til lag, foreninger, organisasjoner – i det hele tatt det frivillige Norge. Det er økning på 194 millioner – eller 42,6 prosent – fra 2017.

Noen har fått en mindre økning, andre har fått mer, men i gjennomsnitt betyr tallene at laget som i 2017 fikk 70.000 kroner via Grasrotandelen, har fått 100.000 kroner for 2018.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Stort potensiale
Jobben er å få de som leverer spill hos Norsk Tipping, til å finne seg en grasrotmottaker.

– Potensialet er fortsatt stort for lag og foreninger som ønsker å bruke ordningen. Ennå er det over 800 000 av Norsk Tippings to millioner kunder som ikke har valgt seg en mottaker. En forening som har gjort en god vervejobb, vil ha sikret seg en relativt stabil sum som kommer inn på konto hvert år. Grasrotgivere forblir nemlig trofaste når de først har valgt seg en mottaker, sier Tonje Sagstuen.

Les også:  Telenor: Fotball-EM får mobilnettet til å koke

Og et annet viktig poeng med Grasrotandelen er hvor enkel den er.

– Det aller fineste med Grasrotandelen er at den er så velsignet ubyråkratisk. Det er regjeringens grep for å gi frivilligheten en direkte vitamininnsprøytning. Det er ikke et eneste fordelingsutvalg eller papirmølle i sikte. Bare spillemidler på konto, til frivillige som skal bruke dem til å skape aktivitet i nærmiljøet sitt, sier Tonje Sagstuen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.