Grande sa nei til Bodøs kulturby-søknad uten at den var sendt!

trine skei grande

EU-parlamentet godkjente i fjor sommer godkjente Bodø som søkerby for å kunne bli Europeisk kulturhovedstad 2024. Men kulturminister Trine Skei Grande satte en stopper for planene og har sagt nei til søknaden. Problemet er bare at søknaden ikke engang er sendt.

– Vi har aldri sendt noen søknad. Det er helt uforståelig at de kan dra en slik konklusjon uten å ha fått en søknad fra oss, sier ordfører Ida Pinnerød til NRK.

Les også:  LESERINNLEGG: Vi har ikke råd til å tape tillit

Det er ikke bare ordføreren i Bodø kommune som er overrasket over det merkelige avslaget, også fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse i Nordland, Aase Refsnes, er overrasket over statsrådens absurde utspill.

– Først ble jeg forundret. Nå er jeg irritert. Vi hadde et hyggelig møte med ministeren før sommeren, der vi ble oppmuntret til å skrive en søknad. Den har det blitt jobbet med siden da og den er nå i en ferdigstillelsesfase. Den er ikke sendt, sier Refsnes til NRK.

Les også:  Ørjan blir Brand Manager for Lexus Bodø

Foto: Venstre

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.