Goodyear blir offisiell dekkleverandør til World Touring Car Cup

goodyear

Goodyear er valgt som offisiell dekkleverandør til WTCR – FIA World Touring Car Cup. Etter en offisiell FIA-anbudskonkurranse inngår Goodyear partnerskap med serien i de neste tre årene for sesongene 2020–2022.

2020-sesongen av WCTR består av ti løp på tre kontinenter, blant annet løp i Marokko, Ungarn, Tyskland, Slovakia, Portugal, Spania, Kina, Sør-Korea og Macao, med finalen i Malaysia. Arrangementene er inndelt i tre løp, noe som fører til en racingkalender med 30 runder med hard konkurranse.

Goodyear kommer til å levere den siste generasjonen av Goodyear Eagle F1 SuperSport-racingdekk i både slick- og våtspesifikasjoner, med start fra og med WTCR 2020-sesongens åpningsrace i Marrakech i april. 

WTCR – FIA World Touring Car Cup markedsføres av Eurosport Events, som eies av Discovery, administreres av FIA og inneholder racingversjoner av høytytende produksjonsbiler fra produsenter som Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai og Lynk & Co. Partnerskapet gir også betydelig synlighet for Goodyears varemerke ved både racingarrangementer og i Eurosports mediekanaler. 

Les også:  Seilerne er OL-klare og har mål om medalje

François Ribeiro, sjef for WTCR-arrangøren Eurosport Events, sier: “Goodyear har en lang og suksessfull historie innenfor motorsporten, og vi er svært stolte over at de har valgt WCTR som internasjonalt racingflaggskip. Discovery og Goodyear kommer til å samarbeide aktivt hele året for å gjenopprette båndene mellom det ikoniske varemerket og racingverdenen, med kvalitetsinnhold og en rekke kreative aktiviteter. Vi tviler ikke på at Goodyear vil være en førsteklasses partner på teknologi- og markedsføringsfronten i WTCR.”

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Mike Rytokoski, direktør og markedssjef, Goodyear Consumer Europe, sier: “Vi er glade for å samarbeide med Eurosport og FIA gjennom å bli den offisielle dekkleverandøren til FIA WTCR. Dette utfyller vårt nylige comeback i internasjonal motorsport via FIA World Endurance Championship. Det gjør at Goodyear kan få kontakt med fans i mange forskjellige land, og det er også et bevis på ytelsen til vårt Goodyear Eagle F1 SuperSport-sortiment av racingdekk.”

Goodyear har en lang historie innenfor motorsport på høyeste nivå, med 368 seire i Formula One Grand Prix, mer enn noen annen dekkprodusent. FIA WTCR-kontrakten vekker til live minnene om Goodyears seire i European Touring Car Championship, forløperen til WTCR, på 1970- og 1980-tallet. I de siste årene har Goodyear vært eneleverandør av dekk til NASCAR og annonserte sitt comeback på den globale motorsportscenen i fjor, gjennom å levere dekk til FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series. 

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Racingcomebacket sammenfalt med lanseringen av Goodyears Eagle F1 SuperSport-dekk i innenfor segmentet for ultrahøytytende dekk (UUHP). Dekket har allerede fått en topplassering i den første UUHP-dekktesten som ble gjennomført av Tyre Reviews, et nettsted for dekkanmeldelser.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.