Godt resultat for Tafjord første halvår

el lys

Høye kraftpriser og god drift innen alle virksomhetsområder, ga Tafjord et driftsresultat på 199 mill. kr for første halvår. Dette er en økning på 57 mill. kr i forhold til samme periode i fjor.

– Den vesentligste årsaken til økningen er høyere kraftpriser, som styrker driftsresultatet både innen virksomhetsområdet Vannkraft og Energigjenvinning. Vi har i tillegg hatt god fremgang innen virksomhetsområdet Telekom. Det er investert betydelige midler i bygging av fiber infrastruktur gjennom flere år, både i egen regi og i samarbeid med andre e-verk. Dette ser vi de positive konsekvensene av nå, sier konsernsjef Erik Espeset.

Les også:  Slik blir ladesommeren

De siste årene har Tafjord jobbet kontinuerlig med kostnadseffektivisering, og det arbeidet videreføres. Dette, sammen med den vedtatte konservative utbyttepolitikken, bidrar til å styrke konsernets finansielle stilling.

– Vi forventer et godt resultat for 2018. Lite nedbør og en stram hydrologisk balanse i det nordiske kraftmarkedet har løftet kraftprisene så langt i år, og dette ser ut til å vedvare. Det vil vi selvsagt virke positivt inn på resultat for 2018, sier konsernsjef Espeset.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.