Godt driv for dronefagskole på Andøya

nfk

Fylkesrådet i Nordland arbeider nå med å få på plass landets fagskole innen droner. På fylkestinget etterspurte Kjell Are Johansen (Ap) fremdriften på fagskolen. 

– Andøy opplever nå en rivende utvikling innen både romfart og droner. Jeg vil berømme fylkesrådet for å være fremoverlent i forhold til å etablere relevante linjer til disse næringene i den videregående skolen. Det er utrolig spennende at de nå også arbeider med en fagskole innen dronefag. Jeg benyttet derfor anledningen på fylkestinget til å høre om fremdriften, sier Johansen.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Det stemmer at fylkesrådet har etableringen av fagskolen høyt på agendaen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide.

Hun poengterer at dronenæringen er i sterk vekst, og har behov for enda bedre kvalifiserte medarbeidere.

– Derfor har fylkesrådet bevilget 800 000 kroner til et forprosjekt som skal utvikle dette fagskoletilbudet, sier fylkesråd for utdanning Elin Dahlseng Eide.

Det er Andøya Space Education som har søkt om tilskuddet, og som sammen med Fagskolen i Nordland skal gjennomføre forprosjektet.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Målet for arbeidet er at Norges første fagskoleutdanning innen dronefag skal være etablert ved skolestart 2024, alternativt 2025 avslutter Dahlseng Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.