Gode seertall for skiskytter-VM

nrk

På det meste fikk åtte av ti tv-seere med seg NRKs direktesendinger under VM i skiskyting i Öresund. Det er herrestafetten sist lørdag som topper seerstatistikken for mesterskapet.

Etter verdensmesterskapet i skiskyting kan de norske utøverne smykke seg med nok en toppnotering på medaljestatistikken. Fem gull, tre sølv og en bronse trakk seerne til NRK også under dette vintersportsmesterskapet i år.

Seertoppen kom under lørdagens herrestafett. 904 000 seere fulgte med da Lars Helge Birkeland, Vetle Sjåstad Christiansen Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø tok hjem gullet.

Les også:  Glimt vant overlegent borte mot Sarpsborg 08

De fem mest sette øvelsene i mesterskapet var dermed herrestafetten, fellesstart menn, sprint menn, fellesstart kvinner og jaktstart menn.

Redaksjonssjef i NRK Sport, Janne Fredriksen er storfornøyd etter seks uker med seks verdensmesterskap.

– Publikums glede og oppslutning har væt en stor motivasjon hele veien. Det er godt å se at også dette mesterskapet bryter med de generelle seermønstrene i markedet og at årets VM øker i oppslutning sammenliknet med verdensmesterskapet i 2017, sier redaksjonssjef Janne Fredriksen.

Les også:  VIDEO: Glimt vant første runde mot Zalgiris

I snitt hadde alle øvelsene gjennom mesterskapets to uker rundt 600 000 seere og en markedsandel på 74 prosent.

Alle øvelsene ble strømmet live i NRK TV, noe som likhet med under ski-VM bidro til økte seertall for strømmetjenesten sammenliknet med tidligere VM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.