Glimt tapte bort mot Zürich – Ute av Europa League

glimt

Bodø/Glimt besøkte FC Zürich i Sveits torsdag kveld for å kjempe for videre spill i Europaligaen. Patrick Berg kunne ikke spille grunnet skade og rundt 1000 Glimt-supportere var på tribunene.

Glimt startet med selvtillit etter flere sterke seiere i Eliteserien, men Zürich hadde mye å kjempe for etter flere tap. PSV Eindhoven slo Arsenal 2-0 i Nederland, så begge lagene måtte vinne for å avansere i Europa League.

Glimt spilte bra første omgangen uten å imponere, men rett før pause setter Amahl Pellegrino inn 0-1 for Glimt.

Etter pausen kommer Zürich mer og mer inn i kampen og har flere farlige muligheter. Haikinen holder Glimt inne i kampen men etter 65 minutter lykkes Nikola Boranijašević og utligner til 1-1 for Zürich.

Glimt gjør flere tabber og Zürich vet å utnytte dem. Etter 4 minutter på overtid setter Antonio Marchesano inn 2-1 for hjemmelaget og kampen er punktert for Glimt sin del som dermed er ute av Europaligaen.

Glimt møter PSV Eindhoven på Aspmyra for å sikre seg plass i Europa Conference League.

– Jeg synes vi ser seige ut helt fra starten, om det er underlaget eller hva det er. Så synes jeg vi spiller oss greit inn og har kontroll selv om det er en rotete førsteomgang der vi er for lite flinke til å utnytte rommene vi får, sier trener Kjetil Knutsen til VG.

– Vi går litt heldig til pause med 1-0. I andre starter vi bra, men så sprekker vi mer og mer opp. Vi er ikke fornøyd med denne prestasjonen, sier trener Kjetil Knutsen til Viaplay.