Gledelig bredbåndsutvikling i Nordland

nfk

– Fylkesrådet arbeider aktivt for at det digitale klasseskillet brytes ned, derfor er det gledelig at bredbåndsdekningen har økt med seks prosent siden i fjor, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, som er i gang med en ny bredbåndsstrategi. – Vi styrker vår bemanning for å kunne gjøre en enda større innsats på dette svært viktige området, sier hun.

– De siste tallene fra Nkom viser at bredbåndsdekningen i Nordland totalt har gått opp fra 77 prosent i 2020 til nærmere 83 prosent i 2021. Dette er svært gledelig lesning. Gledelig er det også at en distriktskommune som

Les også:  Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

Vevelstad på kort tid har gått fra null til nærmest 100 prosent bredbåndsdekning, mye på grunn av en stor dugnadsinnsats i bygda.

– Samtidig er det klart at vi har en lang vei igjen å gå før vi har en bredbåndsdekning totalt i fylket  som vi kan være bekjent av. Enkelte områder i fylket har en forholdsvis høy bredbåndsdekning, mens mange småsamfunnene og distrikter fremdeles ikke har det, i tillegg til bykommunenes periferier. Skal vi få til utvikling i hele fylket, er det en forutsetning at beboere og næringsliv har tilgang til bredbåndsnett også i distriktene våre. Dette er viktigere enn noen gang, sier Haukland.

Les også:  – Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Fylkesråden sier at Avdeling for samfunnsutvikling nå har søkt departementet om å få styrke bemanningen med èn stilling for å kunne jobbe videre med dette viktige satsingsområdet.

– Vi utformer nå også en helt ny bredbåndstrategi, der målet er å løfte dette enda høyere på agendaen. Den nye strategien vil fremmes for fylkestinget utpå nyåret, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.