Gjensidige: – Solid utbytte til 800.000 nordmenn

gjensidige

Gjensidiges 800.000 kunder i Norge får hele 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i år.

– For tiende året på rad har Gjensidige gleden av å dele ut et solid utbytte, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad. I Gjensidige går mesteparten av dette til kundene, og gjennomsnittskunden får 2 675 kroner i kundeutbytte i år.

Utbytte i år tilsvarer 14,1 prosent av det kundene betalte i forsikring i fjor.

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene i 2007, har de fått over 19 milliarder kroner i kundeutbytte, sier Baastad. Dette er tiende året på rad kundene får utbytte.

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets norske skadeforsikringskunder.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle disse selskapene gått sammen i Gjensidige.

– Gjensidigestiftelsen viderefører kundenes eierskap, og det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Stiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.