Gjensidige: – Solid utbytte til 800.000 nordmenn

gjensidige

Gjensidiges 800.000 kunder i Norge får hele 2,2 milliarder kroner i kundeutbytte i år.

– For tiende året på rad har Gjensidige gleden av å dele ut et solid utbytte, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad. I Gjensidige går mesteparten av dette til kundene, og gjennomsnittskunden får 2 675 kroner i kundeutbytte i år.

Utbytte i år tilsvarer 14,1 prosent av det kundene betalte i forsikring i fjor.

– Siden vi begynte å dele overskuddet med kundene i 2007, har de fått over 19 milliarder kroner i kundeutbytte, sier Baastad. Dette er tiende året på rad kundene får utbytte.

Les også:  Salget av lavprisprodukter øker kraftig

Den største eieren i Gjensidige er den kundestyrte Gjensidigestiftelsen. Stiftelsen videreformidler hele sitt aksjeutbytte fra Gjensidige til selskapets norske skadeforsikringskunder.

Ordningen med Gjensidigestiftelsen og kundeutbytte har historiske årsaker. På 1800-tallet ble det dannet mange små, lokale forsikringsselskaper som ble eid av kundene. I nyere tid har nesten alle disse selskapene gått sammen i Gjensidige.

– Gjensidigestiftelsen viderefører kundenes eierskap, og det gjensidige forholdet mellom kunder, lokalsamfunn og forsikringsselskap, sier Baastad.

Les også:  Kutte båtforsikringen i vinter? Ikke mye å spare

Stiftelsen deler også ut store midler til samfunnsnyttige formål. Frivillige lag og organisasjoner kan søke om midler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.