Gjenopptar aktivitet i kirkene

barnedåp

Den norske kirke gjenopptar fysiske samlinger innenfor de smittevernregler som gjelder nasjonalt og lokalt.

– Vi startet året med en anbefaling om å avlyse alt, det gjelder ikke lenger. Nå kan kirkens barne- og ungdomsarbeid gå som normalt, og det er vi veldig glade for, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Det er lov med inntil ti personer på innendørs gudstjenester og arrangementer og 200 utendørs. Kirkerådsdirektøren sier hun håper at kirker lokalt nå vil arrangere gudstjenester og andre samlinger innenfor disse rammene. Det er også mulig med åpne kirker og å fortsette kirkens oppsøkende arbeid.

Les også:  Italia stopper 5G grunnet strålefare

For begravelser gjelder fortsatt et antall på femti personer innendørs. Begravelser er også unntatt fra den nye anbefalingen fra regjeringen om at arrangementer begrenses til deltagere fra én kommune.

Lokale variasjoner

I kommuner med høyt smittetrykk vil det fortsatt være strengere lokale regler som kirken må forholde seg til. Ta kontakt med din lokale kirke for nærmere informasjon om hva som er mulig når det gjelder gjennomføring av dåp og vielse.

Les også:  11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

– Vi er også glade for at Helsedirektoratet har fått i oppdrag å finne alternativer til regelen om «fastmonterte seter» når det fastsettes retningslinjer for antall deltagere ved arrangementer, sier kirkerådsdirektøren. – Vi mener at å kreve at deltakere anvises til en fast plass er et bedre alternativ, som ikke forskjellsbehandler trossamfunn og kulturlivet i den grad som de gjeldende reglene gjør.

Les også:  Ny biskop i Sør-Hålogaland: – Vi skal lære av Bodø/Glimt

Den norske kirke deltar aktivt med innspill når Helsedirektoratet nå skal gjøre disse vurderingene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.