Gir nytt liv til tingene dine etter skadeoppgjør

foredrag taler

I Sverige forlenger man livet til 90 prosent av gjenstandene som kommer inn etter et forsikringsoppgjør. Nå skal Codan Forsikring samarbeide med svensk selskap for å få til det samme her i landet.

I Norge havner møbler, mobiltelefoner, pc-er og annet innbo ofte på søppeldynga etter et skadeoppgjør. Dette er ikke forenlig med tanken bak den sirkulære økonomien om å utnytte ressursene effektivt.

– Vi er inspirert av det vi har sett i Sverige, og gleder oss til å få på plass et system som gjør at vi slipper å kaste brukbare gjenstander, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.

Les også:  Nettsvindel øker under julehandelen

Codan Forsikring og svenske GIAB skal samarbeide om å samle inn alle typer skadde gjenstander etter et forsikringsoppgjør.

Bærekraft er god butikk
– ­Hos oss blir tingene gjenvunnet ved at de blir reparert og solgt videre, gjerne gjennom FINN.no, sier Christian Åkerman, sjef for GIABs avdeling i Norge. GIAB arbeider for å gjøre avfall om til en økonomisk verdi, i henhold til prinsippene i den sirkulære økonomien.

Codan Forsikring er det første norske forsikringsselskapet som inngår et samarbeid med GIAB om gjenbruk av innbo.

– Tingene som blir samlet inn etter et skadeoppgjør blir verifisert i tillegg til at de blir gjenvunnet. Målet er å bidra til å bringe forsikringsbransjen over i den sirkulære økonomien, samtidig som vi kan bekjempe forsikringssvindel. Det er både bra for miljøet og bra for lommeboka til kundene våre. Slik sett er bærekraft god butikk, sier Richvoldsen.

Les også:  Røykvarsler og pulverapparat: - En veldig billig livsforsikring

Se til Sverige
Fra Sverige har GIAB flere års erfaring med å implementere systemer for sirkulær økonomi i mange ulike bransjer. Gjenstandene de mottar for gjenvinning, kommer stort sett fra forsikringsbransjen, men også fra selskaper som driver med logistikk og netthandel.

– Vi skal være forsikringsselskapets forlengede arm. 92 prosent av alle gjenstandene vi mottar i Sverige, får et forlenget liv. Resten blir gjenvunnet på riktig måte. Selskapene får hver måned en bærekraftsrapport, slik at de kan følge miljøarbeidet, sier Åkerman.

Les også:  Nordland: Halvparten kjører halvveis i blinde!

Veikart for grønn finans
Veikart for grønn konkurransekraft i finansnæringen ble overlevert til klima- og miljøminister Ola Elvestuen av Finans Norge 6. juni 2018.

– Veikartet kommer med en rekke anbefalinger om hva bank- og forsikringsbransjen bør gjøre for å være lønnsom og bærekraftig i 2030. Vi håper at samarbeidet mellom Codan og GIAB skal være et positivt bidrag, sier Richvoldsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.