Gir gyldig forsikring til alle land som ikke omfattes av reiseråd

fly reise ferie

– Naturlig for oss å gi kundene gyldig forsikring på reiser til land UD anser som trygge for nordmenn å oppholde seg i, sier Andreas Handeland fra Europeiske Reiseforsikring.

Fra midnatt natt til mandag 5. juli opphever UD reiserådet for land i EØS, Schengen og Storbritannia, samt flere land på EUs såkalte tredjelandsliste, der i blant USA, Australia og Japan.

– Vi har gjennom hele pandemien gledet oss til kundene våre igjen kan skape nye minner i utlandet. Derfor er det naturlig for oss å gi gyldig forsikringsdekning i land som ikke lenger vil omfattes av UDs reiseråd. Dette gjelder uavhengig av om kunden er vaksinert eller ikke, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring, som er en del av If.

Les også:  På tirsdag er det gapahukens dag

Kunder i Europeiske Reiseforsikring har hatt gyldig forsikringsdekning også i land omfattet av reiseråd i EU, Schengen og Storbritannia siden 27. mai. Så først og fremst handler denne endringen om at kundene nå får enda flere reisemuligheter i tiden som kommer.

– Nå blir det mulig å reise med gyldig reiseforsikring også til USA, Australia, New Zealand, Japan, Taiwan, Singapore, Sør-Korea, Nord-Makedonia, Serbia, Israel og Libanon. Dette er en gledens dag, men det er likevel viktig å gjøre grundig research, både før man kjøper en reise, og før selve avreisen, sier Handeland.

Les også:  Her er sjekke-replikkene som funker

Reiseforsikringen gjelder som normalt på reiser til alle disse områdene, inkludert koronarelaterte hendelser, men den dekker ikke innreisekarantene i landet man skal reise til, eller den man kan få ved hjemkomst til Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.