Gir en million for Alpin-VM i Narvik

nfk

Fylkesrådet bevilger én million kroner for å styrke den siste innsatsen i å få alpin-VM til Narvik.

– Det er lagt ned veldig mye bra arbeid for å få det internasjonale skiforbundet til å vende blikket mot Narvik. Nå gjenstår det kun noen få porter før man er i mål. Kampen tilspisser seg, og det kan stå om hundredeler, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Med én million kroner til oppspillet i kampen om å få VM i alpin 2027 til Narvik, mener Norvoll at dette også handler om mer enn bare VM.

Les også:  Snøskredfaren i Nord-Norge øker

– Narvik blir lagt merke til. Dette handler også om ettertiden som destinasjon for alpin-utøvere og alpin-interesserte. Tenk om Narvik kunne komme inn som fast innslag i World Cup-sirkuset, underbygger Norvoll.

Ordfører i Narvik, Rune Edvardsen, er svært fornøyd med at Nordland fylkeskommune ser den regionale og nasjonale verdien et eventuelt Alpin-VM vil bety for landsdelen.

– Dette er et tett race. Narvik har internasjonale kvaliteter som ingen andre byer kan tilby. Et VM i Narvik vil tilføre en helt ny dimensjon i alpine grener, og vil sette Narvik på kartet for all fremtid som skidestinasjon. Nå handler det bare om å komme helt i mål med innsalget. Produktet har vi, men det internasjonale skiforbundet må overbevises fullt ut, påpeker Edvardsen.

Les også:  Tidenes mulighet i år for landbruksnæringen i Nordland

Avgjørelsen om Narvik blir tildelt VM i alpint 2027 er bare noen få måneder unna. Norvoll mener midlene som brukes på dette arbeidet vil bære frukter uansett utfall.

– I disse dager arrangeres NM, og Junior VM har allerede vært gjennomført. Det totale fokuset på Narvik som en svært spennende alpin-by begynner å nå ut i Europa og resten av verden. Narvik har alt å vinne på oppmerksomheten de klarer å skape internasjonalt, avslutter fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.