Gir dispensasjon til tørrfiskprodusentene

Nærings- og fiskeridepartementet

Det gis midlertidig dispensasjon for henging av fisk med hode til tørrfisk som følge av koronavirusutbruddet.

Covid-19 situasjonen har medført at markedssituasjonen for hvitfisknæringen er utfordrende. En dispensasjon vil gi næringen fleksibilitet og adgang til å eksportere til flere markeder. Mattilsynet har nå vedtatt å gi midlertidig dispensasjon fra fiskekvalitetsforskriften.

 – Jeg har hatt tett og fortløpende dialog med sjømatnæringa gjennom hele koronakrisen. Å tillate henging av fisk med hode i tørrfiskproduksjonen har vært et etterspurt tiltak fra næringa som følge av koronavirusutbruddet. Mattilsynets midlertidige dispensasjonen fra fiskekvalitetsforskriften vil gi næringen fleksibilitet i produksjonen nå som markedsituasjonen for hvitfisk strammer seg til, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Kostnadsbombe med Vedums nye EU-direktiv

Nærings- og fiskeridepartementet mottok brev fra Sjømat Norge 30. april 2020, hvor det ble bedt om dispensasjon fra fiskekvalitetsforskriftens som følge av covid-19 situasjonen. Norsk Villfisk og Norges Fiskarlag har også kontaktet departementet og støttet forespørselen fra Sjømat Norge.

– Fiskekvalitetsforskriften åpner for å gi dispensasjon i «særlige tilfeller», og situasjonen med koronavirusutbruddet kan absolutt sies å være et slikt tilfelle, sier Ingebrigtsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.