Gir 250 000 kroner til Vegatrappa

nfk

Fylkesrådet gir 250 000 kroner til oppbygging og sikring av Vegatrappa. Vegatrappen ble i 2022 påført store skader ved at et steinras knuste deler av trappen.

– Geologer anbefalt at deler av trappen demonteres, oppgraderes og flyttes, forklarer fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Vegatrappa har, sammen med Via Ferrata vist seg å være et svært populært turmål for vegværinger. Men ikke minst har den også bidratt sterkt til den økningen i antall turister som ønsker å besøke Vega.

Les også:  Ny algelab åpnet i Bodø

– Det er fantastisk at en slik tilrettelegging for fine turopplevelser også kan bli et trekkplaster i seg selv. Vi ser en veldig god utvikling i reiselivet på Vega, sier fylkesrådsleder Eide.

Ordfører i Vega kommune, Andre Møller, er svært fornøyd med at fylkesrådet igjen støtter Vegasamfunnet med penger til Vegatrappa.

– Fylkeskommunen har vært en viktig og god støttespiller i arbeidet med folkehelse, og tilrettelegging for å utvikle reiselivsnæringen i kommune, understreker Møller.

Les også:  Investeringsviljen i nord svekkes

Vegatrappa har en lang brukssesong, og årlige tellinger har vist at i 2020 har om lag 17 000 personer gått i trappa.

– Vi må sikre at Vegatrappa fortsatt er et godt tilbud som reiselivet kan støtte seg på. Derfor støtter vi gjenoppbyggingen og sikringen av Vegatrappa, avslutter fylkesrådsleder Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.