Geir Inge Sivertsen-saken: Håper på ny Nord-Norsk fiskeriminister

Nærings- og fiskeridepartementet

Etter at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen trakk seg på fredag, tar flere til orde for at den nye fiskeriministeren må komme fra Nord-Norge, opplyser NRK.

– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Geir Inge Sivertsen.

Les også:  Bodømann pågrepet i stor narkosak

– Jeg har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Etterlønnen jeg mottok er også i sin helhet betalt tilbake til Senja kommune. Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Geir Inge Sivertsen.

Les også:  Brakvalg for Høyre i Bodø: Her er tallene

– Fiskeri- og sjømatnæringene har en fantastisk fremtid i Norge. Det er offensive, utadvendte næringer som har et stort potensial for å skape verdier og arbeidsplasser langs kysten i Norge. Næringene kommer til å bli avgjørende for at folk kan bo langs store deler av kysten vår. Jeg har hatt ambisjon om, og gledet meg til, å samarbeide med næringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst i årene fremover. Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre, sier Geir Inge Sivertsen.

Les også:  Ny podkast på NRK: «Meininga med livet» med Live og Ronny

– Det må være en med føttene godt plantet i Nord-Norge, og med røttene og kjennskap både til næringa og landsdelen, sier fylkesordfører Ivar B. Prestbakmo (Sp) i Troms og Finnmark, til NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.