FrP vi ha strengere korona-kontroll på grensen

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Regjeringen skjerper rutinene for den obligatoriske testen på grensen. FrP-leder Siv Jensen mener dette er for lite, for sent.

– Regjeringen laget en ordning som ikke var god nok. Det er provoserende at vi som bor i landet sitter hjemme uten å kunne få besøk mens det ikke er kontroll på importsmitten. Fire av ti som ankom Gardermoen de første dagene etter nyttår unnlot å teste seg. Det har ikke vært god nok kontroll på hvorvidt disse har testet seg i ettertid. Det hjelper ikke å være strenge på papiret om det ikke følges opp i praksis. Det er et bevis på at opplegget til regjeringen for å forhindre importsmitte ikke har fungert. Regjeringen har hele tiden vært på etterskudd. FrP foreslo allerede i august obligatorisk testing på grensen, sier Siv Jensen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

FrP-lederen vil ha strengere kontroll på grensen fordi det mange av koronatilfellene er importerte.

– I mange områder vet vi at det knapt er smitte utover det som er importert. Derfor er det svært viktig å få kontroll på de som kommer inn i landet. Dette er ikke et angrep på alle de som følger reglene, men en konsekvens av at noen jukser og utsetter resten for potensiell økt smittefare. Dessverre har det vært slik at noen jukser, enten med papirene om obligatorisk negativ test fra hjemlandet, at de ikke tar den obligatoriske testen på grensen eller ikke overholder 10 dagers karantene, mener Siv Jensen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Jensen mener at skilting og bøter ikke er nok, men at man må ha mannskap på grensen for å stanse import av smitte.

– Nå trenger vi flere tiltak for å få bukt med den økende importsmitten. Fremskrittspartiet har fremmet flere forslag som regjeringen nå bør lytte til, blant annet obligatorisk karantenehotell og økt bemanning på grensestasjonene, samtidig som vi sier nei til å akseptere koronatester fra utlandet. Mens regjeringen vurderer portforbud som i praksis vil fengsle nordmenn i egne hjem på visse tidspunkt, mener vi de må bruke tiden sin på å skaffe kontroll på grensene. Vi vil ha på plass mannskap på grenseovergangene, ikke bare skilt og mer kontroll og bøtelegging av de som kommer til landet og bryter reglene, avslutter Jensen.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Foto: Bjørn Inge Bergestuen

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.