FrP: – Regjeringen finansierer klimatiltak ved å ta fra de fattige

Foto: Trondheim Havn

FrPs helsepolitiske talsperson, Bård Hoksrud raser mot regjeringen. Han mener budsjettet viser hvordan regjeringen vil prioritere fremover.

– Regjeringens forslag til endringer i helsebudsjettet er et svik mot de eldre og syke som trodde på alle valgkampløftene fra Ap og Sp. Jeg er særlig skuffet over at regjeringen tar seg råd til nye symboltiltak for klimaet, mens de øker egenandelene på medisiner, legebesøk og behandling. Det viser at denne regjeringen ikke prioriterer vanlige folk, når en av fire nordmenn som har frikort får en ekstraregning på nesten 500 kroner, sier Hoksrud.

Da den nå avgåtte regjeringen i fjor foreslo å øke egenandelene, var helseminister Kjerkol rasende og mente at regjeringen gjorde det dyrere å være syk. FrP fikk omgjort forslaget i budsjettet for 2021 i forhandlinger med den avgåtte regjeringen.

– For FrP var det uaktuelt å støtte et så usosialt budsjett i fjor, nå blir dette noe av det første Ap gjør mens de sitter i regjeringskontorene. Jeg synes det er synd, på vegne av de eldre og syke, at Ap og Sp ikke følger opp det de lovet mens de var i opposisjon, avslutter Hoksrud.

Foto: Trondheim Havn

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.