FrP går ikke med på massive kutt i Hurtigruta

hurtigruten

Bengt Rune Strifeldt og Morten Stordalen (FrP) vil ikke finne seg i at kystsamfunnene skal måtte gå for lut og kaldt vann som et resultat av drastisk kutt i Hurtigrutas seilinger.

– For mange kystsamfunn er Hurtigruten en kritisk samfunnsfunksjon. Når anløpene kuttes fra daglig til hver femte eller sjette dag så vil det bli problematisk for levering av medisiner og andre kritisk viktige varer. Det mener jeg vi ikke skal akseptere, sier Strifeldt som sitter i næringskomiteen på Stortinget. 

Les også:  Biskopene kritisk til å utvide grensen for selvbestemt abort

– Det er et paradoks at Hurtigruten reduserer til kun 2 skip av totalt 11 skip, samtidig som 100 prosent av statsstøtten opprettholdes. Her mener jeg regjeringen kunne ha forhandlet bedre. Det er liten logikk å betale full pris når du bare får en femtedel av tjenesten du betaler for, tilføyer Strifeldt. 

– Vi bør minimum kunne ha seilinger annen hver dag, det bør kystsamfunnene kunne forvente, avslutter Strifeldt.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringens statsbudsjett får karakter «Ikke bestått»

– Jeg mener det er fullt mulig å finne løsninger for kystsamfunnene innenfor dagens rammer. Om Hurtigruta eller andre skal løse dette, er ikke det viktigste. Det er å sikre forsvarlig infrastruktur til alle i vårt langstrakte land, sier Stordalen, som sitter i transportkomiteen på Stortinget.

– Konsekvensene med en slik betydelig reduksjon i Hurtigrutens seilingsmønster vil være svært alvorlig, og vil føre til at en god del av godset som i dag går med Hurtigruten vil havne på landeveien. Det vil føre til økt tungtrafikk på dårlige veier med fare for ulykker og alvorlig personskader, og er ikke en ønsket utvikling – heller tvert imot, sier Stordalen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.