Fri ferdsel på dagtid i Ryggedalstunnelen

nfk

Fra lørdag 19. november er det kolonnekjøring kun på kveld og natt i Ryggedalstunnelen. Fra lørdag 19. november ble det altså fri ferdsel på dagtid gjennom fv. 820 Ryggedalstunnelen.   

– Nå blir det endelig en litt lettere hverdag for de som kjører til og fra Bø. Vi går nå inn i en ny fase der arbeidene i hovedsak vil foregå på kveld og natt, sier byggeleder Vegar Bjørnbakk i Nordland fylkeskommune.  

Mellom klokka 18:00 og 06:00 må trafikantene fortsatt følge ledebil til faste tidspunkt. Dette gjelder alle dager.  

Les også:  Slik unngår du vannplaning og skader på bilen

– I dette tidsrommet gjelder de samme kolonnetidene vi har hatt gjennom høsten. Oppdaterte trafikkmeldinger vil finnes på 175.no eller telefon 175.

Entreprenøren opplyser at de planlegger juleferie på anlegget fra fredag 16. desember til og med søndag 1. januar.   

– Det betyr fri ferdsel hele døgnet i et par uker, og så starter arbeidene og kolonnekjøringen igjen på kvelden mandag 2. januar 2023.  

Les også:  40 millioner kroner til forskning på bærekraftig hav i Nord-Norge

Det nye året starter med de samme kolonnetidene kveld og natt, men det kan bli endringer før man er helt i mål.  

– Vi begynner å se ende på det, men jeg vil understreke at sikkerhetsoppgraderingen er et omfattende prosjekt som handler om at det skal bli tryggere for trafikantene. I tillegg er det gjort tiltak for å øke høyden i tunnelen. Hovedfokuset framover er elektroarbeider som lys og ventilasjon, og så trenger vi tid til testing, justering og eventuelt feilretting av sikkerhetsutrustningen. Vi skal også ha en større øvelse sammen med nødetatene. Ut fra dette håper vi å se ende på kolonnekjøringen tidlig i mars, sier Vegar Bjørnbakk i Nordland fylkeskommune.  

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

Senere på våren skal det legges enda et lag med asfalt i tunnelen. Det kan også være mindre arbeider som i utgangspunktet ikke skal påvirke trafikken.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.