Fremtidens fysikere kjemper om finaleplass i Tel Aviv

uio

Denne uken konkurrerer landets beste fysikkelever om å representere Norge i den internasjonale Fysikkolympiaden som arrangeres i Israel.

Hele 911 elever fra 95 videregående skoler i Norge har siden i fjor høst konkurrert om å bli best i fysikk. De 18 beste skal fra 25. – 29. mars konkurrere om fem plasser i den internasjonale Fysikkolympiade-finalen som går av stabelen i Israel til sommeren.

For å forberede seg til den norske finalen får deltakerne en ukes spesialtrening ved Universitetet i Oslo på Fysisk institutt. Her skal elevene gjennom flere forelesninger med landets fremste fysikere innenfor sine fagfelt, regneverksteder og en avsluttende eksamen. I løpet av denne maratonuka gjennomføres det et opplegg som kan sies å tilsvare et halvt år med ordinære studier, noe som sier litt om hvilke utfordringer som venter de realfagsterke elevene. Ansvarlig for Fysikkolympiaden i Norge, Ellen K. Henriksen, har følgende å si om opplegget:

Les også:  LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

– Det faglige nivået er betydelig høyere enn de fleste er vant til fra videregående skole. Oppgavene er nok også av en litt annen type; det skal ofte litt mer kreativ tenkning til for å komme på den beste måten å løse oppgavene på.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.