Fremskrittspartiet sier nei til statlig kvotebeholdning

natt båt

Et tydelig nei fra Fremskrittspartiet innebærer at forslaget om statlig kvotebeholdning etter alle solemerker ikke vil få flertall i Stortinget og kan skrotes.

– Når Fremskrittspartiet valgte å gå ut av Regjering, så var vi klar på at vi fortsatt skal være konstruktive og løsningsorientert for å bidra til å lande en kvotemelding som bidrar til å skape stabilitet og forutsigbarhet for fiskerinæringene. Samtidig så varslet vi at det ligger i kortene at vi vil ha inn renere Frp-politikk og at det vil komme justeringer i kvotemeldingen når den behandles på Stortinget, sier Bengt Rune Strifeldt, fiskeripolitiske talsperson i FrP.

Fremskrittspartiet stortingsgruppe har gitt tydelige føringer for videre behandling av Meld. St. 32 – Et kvotesystem for økt verdiskapning – En fremtidsrettet fiskerinæring (Kvotemeldingen). 

– Som representant for et fylke og kystsamfunn hvor fiskerinæringen er utrolig viktig så er jeg veldig glad for at Fremskrittspartiet er så tydelig på at en statlig kvotebeholdning ikke er aktuelt for oss å støtte, sier Kjell Børge Freiberg, Stortingsrepresentant fra Nordland.

Kvotesystemet har over tid utviklet seg til et lappeteppe av ulike ordninger, og er i dag unødvendig komplisert og driftsmessig sårbart både for næring og forvaltning. Meldingen greier ut behovet for å forenkle og harmonisere kvotesystemet slik at det er bedre tilpasset næringens og samfunnets behov i dag og i fremtiden, og presenterer forslag til et fremtidsrettet kvotesystem for norske fiskerier.

– Tilbakemeldingene fra kysten har vært svært tydelig på at statlig kvotebeholdning ikke er løsninger man forbinder med den borgerlige blokken. Jeg er derfor glad for at stortingsgruppa til FrP så tydelig slår fast at vårt krav er at den ideen legges i en skuff, sier Stortingsrepresentant fra Hordaland Helge André Njåstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.