Frelsesarmeen hjelper i Ukraina og ved grensene mot fem land i Vest-Europa

frelsesarmeen

Med 30 års fartstid i området var Frelsesarmeens lokale personell raskt på plass på bakken med mat, klær, husly og annen nødhjelp for å møte medmenneskers akutte behov.

– Det er hjerteskjærende scener som nå utspiller seg både inne i Ukraina og ved grensene, forteller Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen i Norge. 

– Kvinner og barn har måttet forlate sine ektemenn og pappaer som er pålagt å forsvare landet. Det er scenarier vi trodde tilhørte en annen tid i Europa.  

Les også:  Få SMS-varsel når fjellovergangen eller veien må stenges

Frelsesarmeen mobiliserer nå verden over for å bistå i Ukraina og landene rundt. Det internasjonale hovedkontorets The Salvation Army International Emergency Services har sendt personell til Øst-Europa for å kartlegge behov og koordinere arbeidet.

I Norge tilrettelegges det for ressurser til Frelsesarmeen lokalt i Ukraina og i landene rundt, så vel som å forberede mulighetene for å ivareta flyktninger som etter hvert kommer hit.

– Beskjeden vi har fått fra vårt lokale personell er at det er økonomiske midler de trenger foreløpig. 

Les også:  Sametingets søkerbaserte tilskuddsordninger stenges ut året

– Frelsesarmeen har vært en integrert del av lokalsamfunnene i både Ukraina, Romania, Moldova, Polen, Slovakia og Russland i mange år. Det gjør at vi er raskt til stede for mennesker som trenger hjelp. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.