Framtidstro

Bodø is booming! Det forkynte Petter Stordalen da han nylig annonserte at han vil bygge et hotell i størrelse XL i byen. Den kjente forretningsmannen hiver seg på den positive bølgen fylkeshovedstaden rir på, og han investerer fordi han har tro på byen. Tro kan som kjent flytte fjell. Eventuelt sprenge seg gjennom dem.

Denne uka ga de siste salvene gjennomslag i den nye toløps-tunellen som skal lette trafikk-trykket mellom Hunstadkrysset og Bodøelv. Vi lever godt med alternative løsninger en periode – vi har jo sett framtidstegningene fra Bypakke Bodø som presenterer hvor flott det kommer til å bli.

Gigantprosjektet «Ny by – ny flyplass» skaper entusiasme og får oss til glemme at F-16-lydene vi har hørt i det siste, om en stund vil forstumme. Tapet overskygges av framtidens muligheter. Et forsmedelig tap for Levanger forrige helg ødela litt, men ikke nevneverdig. Høsten er for lengst knallgul, og Bodø/Glimt er klare for Eliteserien! Vi gleder oss til å se storkamper i flomlys på Aspmyra – vi skal tørke tårer og av og til besvime. Vi besvimte nesten da vi nylig ble kåret til Norges beste kulturby, og nå sikter vi like godt mot å bli europeisk kulturhovedstad i 2024!

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Det koster en del, men gevinsten er desto større. Yes, we can! Framtidstro er rett og slett en enorm drivkraft.

For israelittene som ble bortført og levde i eksil i Babel, var det vanskelig å ha noen som helst framtidstro. Bibelen forteller at langt hjemmefra, i fangenskap og milevis unna alt de engang hadde hatt, sørget de. Ny by, men ingen begeistring. «By the rivers of Babylon» – et sted for gråt og fortvilelse. Profeten Jeremia ble sendt til dem med et oppdrag: Å få dem til å puste rolig, be for byen de var bortført til, og vente tålmodig på det Gud hadde lovet, nemlig at de en gang skulle få returnere til landet sitt. «For jeg vet hvilke tanker jeg har med dere, sier Herren, fredstanker og ikke ulykkestanker. Jeg vil gi dere framtid og håp» (Jer. 29:11).

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Det finnes en framtidstro som ikke skapes av medvind og høykonjunkturer. Tvert i mot kan det ofte se helt motsatt ut – få lyspunkter, dårlige prognoser og en følelse av å være fanget av omstendigheter man ikke kontrollerer. Det er i slike tider håp er helt avgjørende.

Virkelig håp kommer fra Gud. Han tenker ofte annerledes enn oss, men det går heldigvis an å få kontakt med tankene hans. Bibelen er en ærlig bok, og vi kan vi lett identifisere oss med menneskene vi leser om der. Midt i utfordringer og vanskeligheter, valgte mange av dem å rette oppmerksomheten mot Gud, og fikk et møte med hans tanker. Plutselig så framtiden annerledes ut – den ble fylt av håp.

Les også:  Arctic Race of Norway: Må ha over 100 løypevakter i Bodø

Tro på Gud gir tro på framtiden. La Ham presentere den for deg og kjenn på håpet den bærer med seg. Det har potensiale til å skape både begeistring og drivkraft.

(Foto: Filip Johan Hansen)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Frode Hansen

Pastor i Bykirka, som er en av de frikirkelige menighetene i Bodø. Finn mer info på www.bykirka.no.