Fra av avkledning til avtakking for soldater i Bodø

hv-14

Takken etter endt verneplikt og mange års tjeneste i Heimevernet har ofte kun vært en tur innom depotet for å levere utstyret. Dette ønsket HV-14 å gjøre noe med.

I Bodø og på Drevjamoen ble nylig 200 soldater takket for innsatsen med å forsvare land og folk. 

– Med dette har HV-14 begravd uttrykket «avkledning» og erstattet det med «avtakking», forteller sjefssersjanten i Heron, Sindre Andre Bjørkmo.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

– Dimisjon er mye mer enn bare innlevering av materiell. Dette er for veldig mange en vemodig dag, sier Bjørkmo. –Dimisjon fra Heimevernet er dimisjon fra Forsvaret. En lang og tro verneplikt er over.

Ove Hjerde fra innsatsstyrke Heron var en av de som ble takket av.

– Det var vemodig å slutte etter 33 år i Forsvaret, men jeg tar med meg fine mennesker og gode historier videre, smiler han.

Les også:  Fra bank til kunst i Bodø: – Får millionbeløp fra Kulturminnefondet

Etter at personellet var ferdige med innlevering av materiell fikk de servert kaffe og kake. Sjef HV-14 delte ut diplom signert av sjef HV med påtrykket: Sjef Heimevernet vil takke for den innsats du har gjort i Heimevernet, og den interesse du har vist under tjenesten.

– Dette ble en fin samling hvor flere ble sittende igjen for å snakke sammen, mange om tjenesten de hadde gjennomført sammen gjennom mange år, smiler Bjørkmo.

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Avtakking er noe som primært skal gjennomføres i eget område av områdesjef. Normalt gjøres dette etter siste årlig trening. Noen er flinke til å følge opp dette, andre ikke. 

– Akkurat derfor er avtakking ved dimisjon en anledning for HV-14 å sikre oss en verdig avslutning for den enkelte, med anerkjennelse og respekt, sier sjefssersjant Bjørkmo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.