Fotballtalenter fra Bodø/Glimt følger i Haaland og Ødegaard sine fotspor

hkstrategies

Over 140 talentfulle fotballspillere i alderen 14-16 år samles denne uken i Porsgrunn for å delta på Equinor Talentleir. Syv gutter fra Bodø er blant de unge og lovende utøverne som får muligheten til å konkurrere mot de beste og vise seg verdig landslagsspill.

– Det betyr veldig mye. Jeg vil alltid prestere best mulig, sier Jonas Dahlberg Strand fra Bodø/Glimt. 

Lagkamerat Mathias Blix Olsen er av samme oppfatning. Han har spilt fotball siden han var fem år.

– Det betyr mye for meg å vite at jeg blir sett på som en av de mest lovende. Det gir meg enda mer motivasjon til å stå på enda hardere både på samling og hjemme i egen klubb, sier han.

Selv om de unge talentene har vidt forskjellige bakgrunner, har de én ting til felles: Alle har store ambisjoner innen fotballen. Hindrin Chooly fra Bodø/Glimt drømmer om å en dag spille for Barcelona og A-landslaget til Norge. Det krever målbevissthet og dedikasjon, noe Chooly er fullstendig klar over. Han skal bruke leiren til å forbedre seg på flere punkter.

Les også:  Rykter: Nikita Haikin til Glimt

– Jeg skal fokusere på de gode tingene og være 100 prosent med på hver trening og kamp, sier han.

At mange av dagens store spillere har fått sitt gjennombrudd i forbindelse med Equinor Talentleir og Landslagsskolen, som blant annet Premier League-stjernene Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard, er til stor inspirasjon for fotballspirene fra Bodø.

− Det er kult å se at så store stjerner har vært på samme talentleir som meg. Det viser at alt er mulig med mye trening, riktig mat, nok søvn og rett fokus. En dag ønsker jeg å bli en av verdens beste, sier Mathias Blix Olsen.

Og kanskje er det nettopp en av dagens leirdeltakere som i fremtiden presenteres som utenlandsproff.

Les også:  Målfest på Aspmyra: Glimt slo ut Viking i cupen

− Vi er stolte over å se at tidligere deltakere på Equinor Talentleir nå er helt i toppen internasjonalt. Equinor Talentleir og Landslagsskolen har som mål å inspirere ungdommene til å ta nye steg. På arenaer som dette får man konkurrere daglig mot de aller beste og samtidig vise seg frem for mulig landslagsspill. Vi håper at spillerne fra Bodø motiveres til å yte det lille ekstra, og kanskje er det de vi ser i en av de store internasjonale klubbene i fremtiden, sier Liv Ims, konstituert sponsorsjef for Equinors sponsorprogram Morgendagens helter.

Resultatene for aldersbestemte landslag de siste årene har vært gode. Dette viser at det drives godt talentarbeid i landet om dagen, og den gode jobben gjøres både ute i klubbene og på samlinger som dette. Det er NFF fornøyd med.

Les også:  Historisk: Utsolgt for sesongkort på Aspmyra!

− Norges U-landslag i alle årsklasser klatrer på rankingene, og vi gleder oss over å se resultater av arbeidet vårt med neste generasjon A-lagsspillere. Guttene fra Bodø og resten av deltakerne på Equinor Talentleir viser profesjonalitet, x-faktor og en sult etter å prestere. Det er en glede å trene dem, og vi har stor tro på at flere av disse unge talentene vil sette sitt preg på den internasjonale arenaen i fremtiden, sier Håkon Grøttland, Leder for spillerutvikling i NFF.

Kristian Melby Birkelund beskrives som en spiller med god skuddfot som er god én mot én.Den lovende høyrevingen drømmer om å en dag kunne leve av fotballen. På veien dit er det mange andre enn han selv som spiller en viktig rolle.

– Mitt største forbilde er Cristiano Ronaldo, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.