Fotball-EM på TV 2 og NRK i 2024 og 2028

tv2

TV 2 og NRK har sikret seg rettighetene til EM i fotball for herrer i 2024 og 2028. I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til å vise European Qualifiers og UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

– Både NRK og TV 2 har en klar ambisjon om å formidle idrettsøyeblikkene som samler Norge, slik de store mesterskapene gjør. Dette er en avtale som sikrer det norske folk tilgang til topp internasjonal fotball på de to største allmennkringkasterne i Norge, utdyper de to toppsjefene. 

Les også:  Vil legge ned sykehuset i Lofoten: Alle melder seg ut av Vestvågøy Arbeiderparti

– Dette er en avtale som gir TV 2-seerne masse attraktiv fotball, inkludert kvalikkampene til det norske landslaget. Vi er strålende fornøyd med å styrke fotball-tilbudet vårt ytterligere, sier administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2, Olav T. Sandnes.

– Det er en knalltøff konkurranse om de mest attraktive sportsrettighetene, og da er det ekstra gledelig å få en slik avtale i havn. Denne avtalen sikrer at NRK fortsatt kan samle og engasjere publikum rundt de største fotball-mesterskapene i mange år fremover, sier kringkastingssjef i NRK, Thor Gjermund Eriksen.

Les også:  P3 Gull 2023: Her er vinnerne!

TV 2 og NRK har allerede rettighetene til EM i fotball for herrer i 2021 og EM i fotball for kvinner i England i 2022, samt Fotball VM for herrer i Qatar i 2022. Nå utvides dette med EM-ene for herrer i Tyskland i 2024 og EM i 2028. Både NRK- og TV2-sjefen uttrykker stor tilfredshet med å kunne videreføre samarbeidet om fotball-mesterskapene til publikums beste. 

I tillegg sikrer TV 2 videre rettigheter til å vise minst 60 kamper med det norske landslaget, gjennom European Qualifiers og UEFA Nations League fra 2022 til 2028. Dette betyr at de nye stjernespillerne på Norges landslag med Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard i spissen blir å se på TV 2 i årene som kommer.

Les også:  Politiet sikrer Aspmyra under Bodø/Glimt – Lugano

Dette kommer i tillegg til TV 2s andre fotballrettigheter som inkluderer UEFA Champions League til 2024, La Liga til 2026, Premier League til 2022, og UEFA Europa League til 2021.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.