Forventinger til besvær: Slik håndterer du datingnervene

date

Klamme hender, svetten renner og pusten blir raskere: en av de verste tingene med dating, som kan forhindre at møtet i det hele tatt skjer, er nerver. De kan ofte ta overhånd, hindre oss i å være oss selv og få oss til å oppføre oss rart. Her er datingeksepertens beste tips til å håndtere datingnerver.

I Norge er det rekordmange single i dag, og etter pandemien har tallene bare økt. De siste årene har norske medier satt søkelys på ensomheten i landet, hvor mange peker på høye krav som en av hovedgrunnene – både til seg selv og daten.

En sammensatt frykt for avvisning, dårlig date eller høye krav kan ofte øke nervøsiteten. Men kan man egentlig gjøre noe med det?

– Jeg tror absolutt alle blir litt nervøse før en første date, men det vi ser er at det er de som bygger opp forventningene som blir aller mest nervøse. Mitt hovedråd er derfor, ta det litt mer som det kommer, og ikke tenk at daten er den siste. Er det en person du er interessert i, vil jeg anbefale å hvert fall møtes to ganger, da andre gangen ofte oppleves mer avslappende. Hvis personen ikke føles som den rette for deg, trenger du ikke bruke mer energi på vedkommende, sier Simone Quist Mathiesen, datingekspert i happn.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

Når man endelig har landet selve avtalen og skal ta steget for å møte noen for første gang er det mange som bygger skyhøye forventninger. Ifølge Mathiesen er det ofte nettopp disse forventingene som gjør at vi kan gå glipp av en potensiell livspartner.

– Forventninger, både til seg selv og til den single du skal møte, skaper grobunn for både skuffelser og nerver. Om forventningene blir for høye blir småting som hvordan man skal hilse, hva man skal snakke om og ikke minst hva man skal ha på seg, plutselig uhyre viktige, og med dette kommer også nervene. Mange avlyser til og med daten før de i det hele tatt har gitt personen en sjanse, rett og slett fordi de er for nervøse, forteller Mathiesen.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Datingeksperten har også satt sammen fem råd dersom du, som mest sannsynlig kommer til å skje, kjenner nervene oppstå når daten nærmer seg:

1. For å roe ned nervene før daten kan det være lurt å planlegge dagen slik at du er sikker på at du har god tid, vet hvor du skal møte opp og hvordan du kommer deg dit. Får du tid til å skvise inn en treningsøkt før du drar, kan dette bidra til å få utløp for stress.

Les også:  Agurknytt: Agurktid hos REMA 1000

2. Prøv å planlegge en aktivitet på daten, alt fra bowling og dart til en gåtur. Dette får ofte praten til å flyte bedre og den pinlige stillheten blir ikke like pinlig som når man sitter overfor hverandre på en restaurant.

3. Ha en venn på øret på vei til daten. På den måten unngår du å tenke for mye på hva som kan gå galt på veien som bygger opp unødvendig stress. En peptalk gjør susen!

4. Ta på deg et antrekk som du vet du liker og som du føler deg komfortabel i. Planlegg gjerne dette dagen før.

5. Hvordan roe pusten? Pust inn på tre sekunder og deretter pust ut på tre sekunder gjentatte ganger til du kjenner effekten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.